Osam medalja za mlade čačanske atletičare

0
190

ČAČAK – Prvo kolo ovogodišnje kros lige ASCS održano je u nedelju u Smederevskoj Palanci. Pored domaćina na takmičenju je nastupilo 160 takmičara iz Smedereva, Novog Pazara, Valjeva, Požarevca, Mladenovca, Čačka, Ćuprije, Paraćina, Zaječara, Kruševca, Velike Plane i Jagodine.

Prvu medalju za AK „ČAAK“ u trci predškolaca na svom prvom nastupu osvojio je Jakov Jović (2013).

U trci devojčica rođenih 2011. godine treće mesto pripalo je Dunji Mateić

Velika neizvesnost u trci devojčica 2009 godište donelo je Nađi Jović treće mesto, ali ostaje žal za boljim plasmanom.

Laka i ubedljiva pobeda za Vuka Grujića u trci dečaka rođenih 2009. godine je ponovo pokazala njegov veliki talenat.

Dvostruko slavlje za „ČAAK“ priredile su Kristina Đurović i Đurđa Đokić u trci devojčica rođenih 2008. godine.

U trci mlađih juniorki na 2000 metara Sanja Đoković je zauzela odlično drugo mesto.

Ovogodišnja trka mlađih juniora na 3000 metara bila je najzanimljiviji deo takmičenja. Dogodila se na neki način repriza prvenstva Srbije u dvorani, gde su Aleksa Milanović, učenik legendarnog Dragana Zdravkovića iz Ćuprije, i atletičar „ČAAK“-a Ognjen Nikolić odlučivali o pobedniku u samoj završnici trke. I ovog puta pobedio je stariji i iskusniji Milanović. Drugo mesto pripalo je Ognjenu Nikoliću.

Izuzetno smo zadovoljni nastupom naših takmičara, jer takmičenje bilo visokog kvaliteta. U pojedinim disciplinama postignuti rezultati bili su u rangu državnog prvenstva. Na krosu je nastupilo 25 takmičara AK „ČAAK“ i osvojeno je 8 medalja, što dovoljno govori o kvalitetu rada u klubu. Zbog skromnog materijalnog stanja kluba dolazimo u situaciju da ne možemo da vodimo na takmičenja svu decu koja treniraju. To je razlog što smo morali da otkažemo učešće naših najmlađih takmičara na finalnom prvenstvu „Dečije atletike“, koje je u subotu održano u Beogradu. Koliko je kvalitetna ova mlada ekipa „ČAAK“ dovoljno govori to što je izborila da se takmiči u finalu sa Partizanom, Vojvodinom, Zemunom, Zrenjaninom i Ćuprijom – kaže trener Dragan Dukanac.

Izvor: ČAAK

Prethodni članakMajke sa troje i više dece imaće prednost na pregledima u Domu zdravlja i bolnici?
Sledeći članakĐorđu Sladoju Disova nagrada za 2019. godinu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here