Osvrt na koncert: Tajne letenja sa KKN

1
404

ČAČAK – U subotu uveče je u čačanskom klubu “Zona 9“ održan koncert kultnog beogradskog rok benda Kanda, Kodža i Nebojša (KKN).

Osvrt na koncert prenosimo sa Fejsbuk stranice novinar dušana Darijevića:

Čačak, mnogima će to zvučati čudno, sve više postaje poželjan za življenje, ili za vikendašku posetu i boravak u njemu, kad je u kultura u pitanju.

Naime, ne pamtim kad sam gotovo čitav dan proveo uz kulturne događaje u rodnom gradu, kao prvog dana oktobra. Grad je bio ispunjen gostima sa strane, posetiocima Memorijala Nadežde Petrović, a nisu „omanuli“ ni domaći.

Još od 13h počela su zbivanja na 31. Memorijalu Nadežde Petrović i to po čitavom gradu i trajala do posle 18h. Mala pauza za odmor i već u 22h očekivao nas je koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša, caffe “Zona 9“, u Ulici dr Dragiše Mišovića 13, gotovo u samom centru grada. “Zona 9“ je otvorena negde početkom ove godine, imala je par zapaženih koncerata, izdvajam predvaskršnji nastup grupe Fish In Oil.

Već u 22h, kad je i najavljen koncert KKN-a, prostor je bio dupke pun, cena karata u pretprodaji 800 rsd, a na dan koncerta 1.000 rsd, uz paprene cene pića, gotovo beogradske, a ni to kao ni svirka lokalnih muzičara u komšiluku, nije sprečila verno KKN pleme da se okupi u velikom broju. Ljudi, mahom stariji od trideset, nisu propustili priliku da čuju voljeni band koji je u Čačku poslednji put svirao na DUK festivalu 2019, a pre toga više puta u razdoblju od dve pune decenije.

Bend, siguran, čvrst, dobro uvežban, što je i rezultat rada postave koja jeveć dugo zajedno na okupu. Stalno preplitanje ritam sekcije koja vuče u rege-dab fazon i rokerske gitare, koja filuje zvuk i daje prepoznatljivost uz odlične tekstove i Oliverov specifičan način pevanja i njegove luckaste najave uz stalno nazdravljane, daju specifičnost grupi koja u kontinuitetu traje na radost svojih poštovalsca.

Bend je bio raspoložen i dobro “napržen“, a publika raspoložena, igrala je i pevala iz sve snage uz najpoznatije pesme KKN-a nastalih tokom tridesetogodišnje karijere. Ređale su se: VERA LJUBAV NADA I STAV, IZLAZIM, DIVNI DANI, SIROTI ANI I BO, DANAS NEBO SILAZI U GRAD, PREKIDI STVARNOSTI, KAFANE I R’n’R., ŠTASTOPOJO, SVE JE STALO U R’n’R’, TAJNE LETENJA…

Svirka je trajala puna dva sata, dokazano odličan band, prava atmosfera, kojoj nije smetala ni gužva, vrućina i visoka cena pića.

Već sad se može reći da je muzička 2022. u Čačku bila za pamćenje. Niz izuzetnih koncerata različitih žanrova, pravi uvod u 2023. kad će Čačak biti Nacionalna prestonica kulture, “krcat“ brojnim kvalitetnim različitim kulturnim sadržajima i koncertima na najvišem nivou, nova prilika za sve koji organizuju koncerte autorskih bandova.

Slušajte KKN i brzo će vam se smešak vratiti na lice i sve će biti bar malo lakše u sumornim danima pred nama.

Prethodni članakPolet u sudijskoj nadoknadi došao do boda
Sledeći članakStatistika sa utakmice Sloga – Čačak 94

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here