Otac poginulog radnika: Očekivana opstrukcija, ne bi ni bilo suđenja da nisam došao do Vučića

2
884
Foto: N1

LUČANI, IVANJICA – U Osnovnom sudu u Ivanjici nastavljeno je suđenje direktoru i dvojici rukovodilaca za tragediju u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima u kojoj su 2017. godine, nakon eksplozije baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Za tu nezgodu su optuženi direktor fabrike Radoš Milovanović, rukovodilac sektora zaštite na radu Toma Stojić i rukovodilac pogona za raketna goriva Vladimir Lončarević.

Optuženi su za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, ali su sva trojica negirali krivicu tokom dosadašnjeg sudskog procesa.

Danas je završeno saslušanje optuženih, a u narednim ročištima biće saslušani svedoci.

Otac poginulog Milomira, Milovan Milivojević izjavio je danas za N1 da ga ne iznenađuje opstrukcija postupka.

– Očekivao sam i očekujem i dalje da to bude opstukcija, čim je to dodeljeno ovom sudu u Ivanjici, ja sam se ovome i nadao. Jer, dve godine mi je trebalo da pokrenem u ovom sudu… sto dolazaka, evo, danas je 115. put. Kako je tužilaštvo radilo nekada, ne bi ni pokrenulo optužnicu, u to sam ubeđen, da nisam došao do predsednika države, na žalost sam morao da dođem do predsednika da bih mogao da pokrenem postupak da dokažem krivicu odgovornih za smrt moga deteta – kaže Milovan Milivojević.

Izvor: N1

Prethodni članakCentarfor i vezni igrač Mladosti iz Lučana pojačali Borac 1926
Sledeći članakUpišite kurs nemačkog ili engleskog jezika i pohađajte drugi besplatno online

2 KOMENTARA

  1. Uzas! Kako su ljudi bezdusni. Trebalo je da se rodbina, prijatelji, komsije dogovore i dodju da daju podrsku ovoj porodici. Sram bilo one koji su dosli da podrze direktora. Ulizice, poltroncine, bednici…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here