Otac radnika stradalog u Lučanima: Optužnica je pomak, ali ne očekujem mnogo

0
535

LUČANI – Milovan Milivojević, otac Milomira, radnika poginulog u fabrici “Milan Blagojević“, rekao je da je podizanje optužnice protiv direktora fabrike Radoša Milovanovića i još dve osobe zbog nesreće iz 2017. veliki korak, ali da ne očekuje mnogo, jer je sve pod patronatom Milovanovića.

Milovan Milivojević

U sudu u Ivanjici ne očekujem mnogo, jer je i do sada sve bilo namešteno i korumpirano. Ovo je mala sredina pod velikim uticajem jednog čoveka, direktora fabrike, sve je pod njegovim patronatom. Optužnica je svakako pomak, jer sad imamo mogućnost da se žalimo i do Strazbura – rekao je Milivojević za Danas.

Osnovno tužilaštvo, odeljenje u Ivanjici, podiglo je otpužnicu protiv direktora preduzeća “Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana i još dvojice osumnjičenih zbog nesereće koja se dogodila u pogonu fabrike.

Porodica Milivojević već skoro pune dve godine insistira na optužnici, čak je i zamolila predsednika države Aleksandra Vučića za pomoć, koji ih je primio 17. juna u Predsedništvu i obećao da će se za „par dana sve znati“.

Milovanović je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je zaprećana kazna od jedne do osam godina, u vezi sa izazivanjem opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu.

Izvor: Danas

Prethodni članakSNS na Želovom organizuje humanitarni turnir u šutiranju trojki
Sledeći članakBomba!!! Morava info otkriva ko će biti novi trener KK Borac

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here