Otvaranje drift sezone u Čačku

0
2274

ČAČAK – Takmičarska drift sezona otvara se u Čačku. Prva runda SDC-a (Serbian Drift Championship), organizuje se na parkingu “Autoprevoza“ 21. i 22. maja. Za učešće na takmičenju na čačanskoj stazi za sada se prijavilo više od 40 vozača iz zemlje, ali i gosti iz Mađarske, Hrvatske i Bugarske.

Na atraktivnoj i poznatoj stazi u krugu “Autoprevoza“, publika će ovog puta biti uskraćena za uživanje u gledanju većeg broja bugarskih vozača, jer učestvuje samo jedan bugarski drifter, budući da se termin ove trke poklapa sa bugarskim nacionalnim drift takmičenjem. Ipak, to ne umanuje niti brojnost takmičara, niti atraktivnost događaja, s obzirom da će se za bodove za drift šampionat takmičiti najpozatija imena domaće drift scene, ali uz ozbiljnu konkurenciju šest hrvatskih i pet mađarskih pretendenata za najbolje u driftu.

Vozačke sposobnosti u kombinaciji sa dobro pripremljenim automobilima svakako jesu ogroman faktor uspeha u drift takmičenju , uz napomenu da se staza pred svaku trku menja i ponovo obeležava, u šta su se uverili takmičari i gledaoci u Čačku, te će tako drifteri pod budnim okom sudija biti na prvom testu ove godine, a skupljanje bodova za titulu šampiona ove mlade automobilske discipline kod nas nastaviće se i u narednoj rundi krajem avgusta u Čačku i u septembru u Bijeljini.

Osim takmičarskog momenta, ova adrenalinska “bomba“ je posebno atraktivna za mlađu populaciju i jutjubere, jer se koristi i za promociju bezbednosti u saobraćaju, pa će se tako, u Čačku, takmičenje odvijati pod sloganom “Ulica nije trkačka staza“ – navode organizatori iz Auto Tjuning kluba Beograd i Tjuning Stajling klub Čačak.

Oni dodaju da “pored bezbednosti u saobraćaju, ovim događajem apeluju na mlade, na što masovnije bavljenje sportom, a potencijalnim učesnicima u automobilskim takmičenjima preporučuju edukaciju u ovoj oblasti, budući da su jedino bezbedno mesto za trke –obezbeđeni poligoni, auto i karting staze“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTodorović se ne slaže sa odlukom da Banjski potok može da se posećuje samo uz pratnju turističkog vodiča
Sledeći članakRadojević o bankrotu FRA: Postajemo robovi u svom gradu i svojoj državi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here