Otvaranje izložbe Božidara Plazinića “Na tragu svetlosti“

0
249

ČAČAK – U Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ danas u 18 sati biće otvorena izložba Božidara Plazinića “Na tragu svetlosti“.

Umetnička galerija “Nadežda Petrović“ priređuje retrospektivnu izložbu Božidara Plazinića, svakako najznačajnijeg savremenog umetnika iz ovog regiona. Pored izvanredne umetničke karijere Plazinić je svojim angažovanjem u participativnim projektima, organizaciji i realizaciji mnogobrojnih izložbi, edukativnih i rezidencijalnih programa, konzervatorsko-restauratorskim radom, radom sa marginalizovanim i stigmatizovanim grupama i pojedincima, radom na revitalizaciji i ekološkom osvešćivanju lokalne zajednice, dostigao nivo nezaobilaznog činioca u kulturi našeg grada.

Тokom svog stvaralačkog postojanja Božidar Plazinić apsolvira tendencije kojima je izložen ceo umetnički svet i iz njega prima prvorazredan nauk. U sveopštem metežu sedme decenije XX veka, turbulentnom vremenu “hladnoratovske“ hipokrizije i manipulacija trendovskim kursom, Plazinić je pronašao sopstveni ritam okrenuvši se značenjski koncipiranim artefaktima sa kojima ostvaruje najjaču dubinsku vezu i crpi lične ikonografske modele – navodi se u materijalu koji prati izložbu.

Izložba će za posetioce biti otvorena od 12. do 26. decembra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBorac prokockao +16 i izgubio finišu, Brajs Džons presudio bivšem klubu
Sledeći članakMarinović: Skraćena rotacija koštala nas pobede, pojedini igrači ispali su naivni

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here