Otvaranje izložbe “Uskrsnuće – Moraćeš sam na ovo putovanje!“ u Galeriji “Risim“

0
195

ČAČAK – Umetnička galerija “Nadežda Petrović“ upriličiće u sredu, 9. marta, u 19 časova otvaranje tematske izložbe pod nazivom “Uskrsnuće – Moraćeš sam na ovo putovanje!“ u izložbenom prostoru Galerije “Risim“.

Izložba se realizuje povodom konzervatorskog tretmana na slici “Uskrsnuće“ iz Spomen-zbirke Bogića Risimovića Risima, a u pitanju su odabrana dela istog autora.

Slike i crteži zastupljeni na izložbi odgovaraju tematici “kretanja ka nepoznatom“. Usamljenost kao i melanholična atmosfera često su prisutni na slikama Bogića Risimovića Risima. Inspiracija i realna vizija života za umetnika ima snažno utemljenje u didaktičkom, egzaktnom pa čak i metafizičkom i/ili teološkom. Izborom kolorita, gestualnošću, blagim pokretima četkice, prozirnošću kompoziije on ispituje područja onostranog, imaginativnog sa čime se neminovno čovek susreće. Tragom umetničke vizije Risim se suočava sa činjenicom da život ima “grešku“ – završava se smrću i to ga zaustavlja na velikoj udaljenosti od savršenog – kaže kustos izložbe Daniel Mikić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJednocifren broj novozaraženih u Čačku
Sledeći članakSNS Čačak: Laž da su potpisi za predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića skupljani u crkvi u Zablaću

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here