Otvoren park kod hrama Svete Marine u Atenici

15
2537

ČAČAK – U Mesnoj zajednici Sveti Sava u Atenici juče je otvoren park, koji se prostire na 77 ari u neposrednoj blizini hrama Svete velikomučenice Marine.

Otvaranju je prethodila sveta arhijerejska liturgija koju je je služio vladika žički Justin, povodom slave ovog hrama.

Park će ulepšati prostor kod hrama Svete Marine, a sadržaji koji se u njemu nalaze upotpuniće slobodno vreme svim našim meštanima. Namenjen je svim sugrađanima, ali u sadržajima će sigurno najviše uživati deca – rekao je Todorović.

Za park u Atenici je iz gradske kase izdvojeno oko 36 miliona dinara za izgradnju i 28 miliona za pribavljanje u javnu svojinu zemljišta i objekata. U njemu se nalaze šetačke staze, klupe, platoi za igru i zabavu dece, teretana, učionica na otvorenom, česma, a imače i svoj parking.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku od nedelje restrikcije vode
Sledeći članakPovršina zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure više nego dvostruko povećana

15 KOMENTARA

  1. Još jedna prevara gradske vlasti. Po najavama i idejnom rešenju ovaj park je trebao da izgleda skroz drugačije. Ali, kao i u ostalim slučajevima, gleda se da se potroši više para a da se manje dobije. Stave igralište za decu (preko svoje firme), teretanu na otvorenom (preko svoje firme), staze od behatona (preko svoje firme)…. E, Čačani, Čačani

  2. 64 miliona dinara = 550.000 eura. Lepa cifra. Bio negde neki tender? Neki konkurs za izvođača radova, za nabavku?
    Nadam se da će se neko pozabaviti ovom temom? Ne sada, za neko vreme.

  3. Seljake treba naučiti da hodaju po behatonu, vidite da im je to veliki problem. Stalno kukaju što se stavlja behaton što nije blato. Kondure im nekako lepše legnu u blato i a mekše kad ideš.

    • Građani Čačka odgovaraju, haha….starovekovna gospoda, izumitelji behatona :)…pa pogledajte parkove u značajnim evropskim metropolama, staze su pošljunčane,a ne asfaltirane ili behatonirane. Park bi trebalo da bude oaza prirode u urbanom okruženju, a ne skorojevićski skrojene travnate površine sa behaton stazama i bez drveća (da bi se videla kuća-u ovom slučaju crkva).

    • A od čega staze za pešačenje bi ti? Veze sa životom ti nemaš. Umesto behatona, mogli su da rade asfaltne staze, ali behaton je bolje rešenje, prvo trajnije, a ono značajnije, da u slučaju potrebe da se nešto interveniše ispod staze, vrlo lako pomeris behaton, odradi se šta treba i vrati se behaton. Ako ti spadaš u one sto još nisu naučili da se u parku ide stazama, nego gaze travu i prave “prečice”, onda ovo objasnjenje tebi apsolutno ništa ne znaci

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here