Otvorena izložba “Savremena umetnost Čačka“ (FOTO)

0
523

ČAČAK – U četvrtak, 25. juna u 19 časova u Umetničkoj galeriji ’’Nadežda Petrović’’ u Čačku, otvorena je izložba pod nazivom ’’Savremena umetnost Čačka’’. Na izložbi su predstavljeni radovi čačanskih vizuelnih umetnika koji su početkom marta trebali da budu postavljeni u ruskom gradu Krasnodaru, u okviru saradnje institucija kulture iz dva grada (UG ’’Nadežda Petrović’’ i Državnog muzeja ’’Kovalenko’’ iz Krasnodara).

O uspostavljenoj saradnji i planovima za budućnost, govorio je Branko Ćalović, direktor UG ’’Nadežda Petrović’’. Koncept izložbe, izbor autora i izložene radove, publici je predstavila Marija Radisavčević, kustoskinja UG ’’Nadežda Petrović’’ i, uz kustosa Daniela Mikića, koautorka ove izložbe.

Uz najavu intenziviranja saradnje između gradova Čačak i Krasnodar, kao i podršci koju Grad Čačak pruža institucijama i vaninstitucionalnom delovanju u oblasti kulture, Izložbu je zvanično otvorio Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti.

Izložba se može posetiti svakog radnog dana od 10 do 20 časova (osim ponedeljka), a subotom i nedeljom od 10 do 14 časova, sve do 2. avgusta 2020. godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKonstitutivna sednica Skupštine grada za desetak dana
Sledeći članakSSP Čačak: Kampanja i izborne manipulacije SNS u Čačku nagoveštaj njihovog kraja

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here