Otvorena nova zdravstvena ambulanta u Konjevićima, ponovo radi i ambulanta u Ovčar Banji

3
1097

ČAČAK – U Konjevićima je danas svečano otvorena zdravstvena ambulanta. Ovaj deo grada do sada nije imao zdravstvenu službu, pa su meštani odlazili lekaru u Preljinu ili u ambulantu u Ljubiću.

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici lokalne samouprave i direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović.

Na zahtev stanovnika Konjevića, Grad je izašao u susret i na prostoru od oko 70 kvadrata, u Domu kulture, sada se nalazi zdravstvena ambulanta, opremljena novim nameštajem i medicinskom opremom – izjavio je Todorović.

Kako je najavljeno, ambulanta će raditi dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom po dva sata (od 12 do 14 časova). Istaknuto je i da će, ukoliko bude potrebe, radno vreme biti produženo, budući da u Konjevićima živi skoro tri hiljade stanovnika.

Predstavnici lokalnog rukovodstva posetili su i Ovčar Banju, gde je ponovo počela da radi zdravstvena ambulanta koja je zatvorena za vreme epidemije korona virusom. I ovaj objekat je zanovljen nameštajem i opremom. Predviđeno radno vreme je utorkom i četvrtkom, od 7 do 9 časova, kada medicinska ekipa odlazi da ordinira u Parmenac.

U ovoj ambulanti ima 150 zdravstvenih kartona, a kako se očekuje veliki broj turista ovog leta, shodno potrebama, radno vreme biće produženo, kako bi svi oni koji žive u Ovčar Banji, ali i oni koji dođu turistički, mogli da dobiju prvu neophodnu medicinsku pomoć, ukoliko za to bude potrebe.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSa analize stigli rezultati analize 167 uzoraka iz Moravičkog okruga, u Lučanima najviše novozaraženih
Sledeći članakDvojica košarkaša Borca na spisku Svetislava Pešića

3 KOMENTARA

  1. Ovo je stvarno neozbiljno. Sada mi treba da prebacimo zdravstvene kartone u tu „ambulantu“, pa da se razboljevamo po njihovom rasporedu.

  2. Da li je to normalno? Radno vreme 2 sata? Pa više košta put od usluge koju će pružiti? Pa onda Vi vidite kakva je računica? Pojedini lekari u drugim ambulantama izgibose od posla a oni se voze iz ambulante u ambulantu za rad od 2 sata…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here