Otvorena tri javna poziva za dodelu stanova u okviru projekta aktivne inkluzije u Čačku

0
1334

ČAČAK – U okviru projekta “Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje osetljivih društvenih grupa u Čačku“, koji sprovodi Grad Čačak, a finansira Evropska unija, otvorena su tri javna poziva za dodelu pomoći u vidu stambenih rešenja i mera aktivne inkluzije.

Reč je o projektu koji sprovodi Grad Čačak, a finansira Evropska unija, u okviru kojeg su otvorrena tri javna poziva za dodelu pomoći u vidu stambenih rešenja i mera aktivne inkluzije.

Za pomoć će moći da apliciraju osobe sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja, mladi kojima prestaje smeštaj u hraniteljskoj porodici ili ustanovi socijalne zaštite, Romi i ostalo socijalno ugroženo stanovništvo.

Tri tipa stambenih rešenja za koja će stanovnici Čačka koji pripadaju ovim grupama moći da apliciraju su dodela na korišćenje stana u javnoj svojini u zgradi koja će biti izgrađena u okviru projekta u naselju Obrež, zatim rekonstrukcija, sanacija ili adaptacija privatne porodične kuće ili stana kroz dodelu i ugradnju građevinskog materijala u maksimalnom iznosu oko 7.000 EUR bez PDV, ili kupovina porodične stambene jedinice na teritoriji Čačka u maksimalnom iznosu oko 16.000 EUR.

Prijave za javne pozive mogu se predati u periodu od 11. januara do 10. februara u slučaju konkurisanja za dodelu na korišćenje stana u javnoj svojini i rekonstrukcije privatne porodične kuće, dok je u slučaju kupovine porodične stambene jedinice period prijava do 14. marta 2022. godine.

Svi korisnici koji budu izabrani za dodelu stambenih rešenja biće uključeni i u mere aktivne inkluzije, koje obuhvataju mere povećanja zapošljivosti (prekvalifikacije, obuke za pokretanje biznisa, i drugo), mere zapošljavanja (grantovi za pokretanje biznisa, zapošljavanje kod poslodavca), opremanje porodičnog domaćinstva nameštajem i tehnikom, psiho-socijalnu podršku i pružanje socijalnih usluga i pravne pomoći.

Tekstovi javnih poziva dostupni su na veb sajtu Grada Čačka i projektnih partnera, kao i na oglasnim tablama. Obrasci za prijavu mogu se preuzeti putem veb sajta Grada kao i u prostorijama Gradske stambene agencije, Pivarska 1 (zgrada nekadašnje Čačanske banke), radnim danima od 9 do 15h.

Informacije o projektu i javnim pozvima moguće je dobiti i putem telefona 064/536-2579, koji je dostupan tokom celog dana, kao i u prostorijama Gradske stambene agencije.

U narednih nekoliko dana u posao će biti uveden izvođač radova koji će graditi 12 stambenih jedinica u naselju Obrež za potrebe ovog projekta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBračni i vanbračni partneri najčešći počinioci porodičnog nasilja (TABELA)
Sledeći članakObjavljeni romani koji su u užem izboru za Ninovu nagradu, ove godine bez Čačana

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here