Ovako je bilo na Malom sajmu sporta u Hali kraj Morave (FOTO GALERIJA)

2
565

ČAČAK – U Hali kraj Morave, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Čačanskog sportskog saveza, održan je Mali sajam sporta, na kome se mališanima, kojima je ova manifestacija i namenjena, predstavilo više od 30 sportskih klubova iz Čačka.

Uz sportske radnike, podršku Malom sajmu sporta su dali i predstavnici Ministarstva omladine i sporta, kao i lokalne samouprave.

Ovo je bila prilika da se deca podsete koliko je bavljenje sportom važno za pravilan razvoj i tela duha i da je to pravi način za odrastanje. Predstavnici SSS, Ministarstva i lokalne samouprave naglasili su da je Čačak, ne samo grad poznatih košarkaša, već grad mnogih sportskih legendi. Po tome poznat, Čačak je pre mesečak dana priredio doček novom idolu mališana Aleksi Avramoviću, a generacije unazad imale su Čačane kao sportske idole.

Predsednik SSS Davor Štefanek je, na otvaranju Malog sajma sporta, naglasio da su sva deca koja treniraju na pravom putu odrastanja, i pozvao sve mališane da se priključe i bave bilo kojom vrstom sporta koja njima odgovara.

Državni sekretar Ministarstva sporta, a nekadašnji košarkaš, Marko Kešelj podsetio se svojih utakmica u hali kraj Morave, poručivši deci da je bitno biti uspešan u sportu, ali da to nije najvažnije. On je rekao da je svako ko se bavi sportom zapravo uspešan čovek, podsećajući da je to najbolji način da deca kvalitetno ispunjavaju svoje vreme.

Zamenik gradonačelnika Vladan Milić istakao je da je Čačak „bogat sportski grad“, u kome je aktivno oko 130 sportskih klubova, najrazličitijih desciplina, tako da svako može naći onu aktivnost koja ga najviše zanima. Apelovao je na decu i roditelje, da slede korake Kićanovića, Obradovića, Mišovića, Brkića i mnogih drugih čačanskih sportskih legendi, naglasivši da lokalna samouprava značajnim finansijskim sredstvima podržava razvoj sporta u našem gradu.

Mali sajam sporta svakako je bio svojevrsna sportska edukativna radionica za decu, na kojoj su se mnoga, prvi put upoznala sa sportskim klubovima u Čačku i odlučila kojem će se pridružiti, što je i bio cilj organizatora.

Foto: Duško Radišić Lejča

Prethodni članakEdukativno-filmski program povodom izložbe “Nadežda Petrović. Modernost i nacija“
Sledeći članakUdružena opozicija Čačka organizuje “Protest protiv nasilja nad Kablarom“

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here