Ovo su dobitnici Decembarske nagrade Čačka

0
3228

ČAČAK – Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja predložila je odbornicima Skupštine grada da se Decembarska nagrada dodeli Osnovnoj školi “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, Centru za socijalni rad, kao i književniku Milutinu Mići Milovanoviću.

Ukoliko ovaj predlog dobije zeleno svetlo na sednici lokalnog parlamenta koja je zakazana za utorak, Decembarska nagrada dobitnicima će biti uručena 18. decembra na svečanosti povodom Dana grada.

U obrazloženju se navodi da je Osnovna škola “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, koja nosi ime uglednog fizičara i astronoma i koja radi gotovo dva veka, iznedrila između ostalih 14 doktora nauka, a deset učenika je dobilo zvanje književnika.

Centar za socijalni rad u Čačku ove godine obeležava 60 godina rada, a kako se navodi, zaposleni su posvećeni ostvarivanju socijalne u porodično pravne zaštite, pružanju pomoći i osnaživanju pojedinaca za samostalan život, promovisanu jednakosti…

Književnik Milutin Mića Milovanović na kulturnoj sceni Čačka prisutan je više od dve decenije, a njegovo književn odelo krasi 12 knjiga – osam romana, tri zbirke pesama i jedna hronika sela. Takođe, dobitnik je više nagrada i priznanja.

Izvor: MNA

Prethodni članakRadnici FRA ogorčeni: Dok jedan čovek sa vrha govori da se otvaraju nova radna mesta, zatvara se profitabilan pogon
Sledeći članakTri prve nagrade za čačanske balerine na međunarodnom takmičenju (FOTO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here