Panović: Vlast u Beogradu i republici formiraće SNS, SPS i SSP

0
570

Programski direktor Demostata Zoran Panović ocenio je danas da će vlast u Beogradu formirati Srpska napredna stranka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i određeni odbornici iz dela opozicije okupljeni oko Stranke slobode i pravde (SSP).

Panović je za televiziju N1 kazao da će se takva situacija preslikati i na republički nivo.

Prema njegovoj oceni, SNS će zbog aktuelne situacije “verovatno“ tražiti da podeli odgovornost u vlasti, pa je moguće da će delovi opozicije davati podršku za strateška pitanja.

Sastanak Dragana Djilasa i Aleksandra Vučića je amortizovao tenzije i obeshrabio delove opozicije i smanjio im entuzijazam – izjavio je on.

Panović je naveo da je Narodna stranka pokazala “jednu vrstu strpljenja“ i da je “stoički“ izdržala nametanje kandidata za predsednika, ali dodaje da je vreme da se građani i opozicione stranke zapitaju zašto toliko insistiranje na savezima i koalicijama, kada se “od trenutka njihovog stvaranja zna da će se raspasti“.

Njihov glavni problem je organizacione prirode – previše partija, entiteta, opet se najavljuju neki pokreti. Kada su se posle izbora skupili svi predstavnici opozicije, njih toliko ima da ne mogu da stanu u jedan kadar – rekao je Panović.

Govoreći o objavi konačnih rezultata beogradskih izbora više od mesec dana nakon izbora, Panović je kazao da se “odugovlačenjem dobija kupovina vremena, a kupovinom vremena se duže ostaje na vlasti“.

Izvor: Beta

Prethodni članakZašto poskupljuje struja
Sledeći članakPacijent oboleo od korone zadržan na lečenju u čačanskoj bolnici

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here