Paratriatlonac iz Čačka Lazar Filipović treći na Evropskom prvenstvu

0
545

ČAČAK – Srpski paraolimpijac Lazar Filipović, najbolji srpski paratriatlonac, u kategoriji PTVI (slepi i slabovidi sportisti) sa Strahinjom Trakićem kao vodičem osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Na prvenstvu su učestvovali najbolji paratriatlonci iz Evrope, uključujući i sve učesnike Paraolimpijskih igara sa starog kontinenta.

Lazar i Strahinja su trku završili za 48 minuta i 8 sekundi. Za drugoplasiranim takmičarom iz Francuske zaostali su 16 sekundi a pobednik, takmičar iz Velike Britanije, bio je brži od njih za 48 sekundi.

Izuzetno hladno vreme, vazduh 9 stepeni, voda 14 stepeni. Organizatori su segment plivanja zamenili trčanjem 2,6 kilometra. Naši momci su poveli trku i do poslednjih 15 sekundi su bili u vođstvu, ali odmah iza njih su bili tandemi iz Velike Britanije i Francuske. U poslednja dva kilometra na trčanju su nas prestigli i zauzeli smo treću poziciju – izjavio je Marko Pavlović, trener paratriatlonske reprezentacije Srbije.

Ovaj vrhunski sportski rezultat ima dodatnu težinu zbog velike konkurencije u kojoj je ostvaren jer su u trci učestvovali najbolji paratriatlonci iz Evrope.

Lazar Filipović se osvajanjem medalje uspešno vratio na trkačku stazu jer je zbog povrede propustio Paraolimpijske igre u Tokiju i u dužem vremenskom periodu bio sprečen da trenira.

Ovaj rezultat biće dodatni stimulans Lazaru i Strahinji kao i njihovom treneru, Pavlović Marku da sa još veći entuzijazmom i upornošću nastave sa treniranjem i pripremama za učešće na narednim Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Izvor: RTS

Prethodni članakDa li će novi pravilnik o kafi uticati na njenu cenu?
Sledeći članakSa analize stiglo 109 uzoraka iz Moravičkog okruga, ovo su podaci o broju novozaraženih

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here