Parezanović: Podržavam protest radnika FRA, nad njima se sprovodi pravno nasilje

5
454

ČAČAK – Narodni poslanik SNS Marko Parezanović podržao je protest koji će radnici Fabrike reznog alata (FRA) u utorak u podne odžrati ispred zgrade Privrednog suda u Čačku.

Radnici će izraziti negodovanje zbog rešenja o kazni u visini od 10.000 dinara, koja su stigla na adrese 52 radnika koji, navodno, nisu dozvolili sudskim izvršiteljima da uđu u posed pogona za proizvodnju kugličnih vretena.

Parezanović je ocenio da se u ovom slučaju radio o “pravnom nasilju u kojem pojedinac iz Privrednog suda ruši ugled čitavog pravosuđa u Čačku“.

Taj pojedinac je lične interese stavio iznad opštih. To je ono što mi se ne sviđa. Ovo je moje lično mišljenje, ne bih voleo da se ovo tumači na pritisak na sudstvo. Koliko sam informisan, radnici su kažnjeni u skraćenom postupku, bez izvođenja dokaza – rekao je Parezanović.

Prema njegovim rečima, insistiranje da se uđe u posed pogona nelogično je iz više razloga, od kojih je, kako je naglasio, najvažniji taj što “vrednost imaovine značajno prevazilazi vrednost spora“.

Radnici su sa te strane u potpunosti u pravu – istakao je poverenik SNS u Čačku.

On je na stranačkoj konferenciji za novinare ukazao da država ulaže puno napora da FRA učini što atraktivnijom za potencijalnog strateškog partnera.

Postoji velika mogućnost da Vlada Srbije izvrši konaverziju svih državnih obaveza i da uz dodatna ulaganja tu fabriku učini mnogo atraktivnijom za pronalazak strateškog partnera, koji bi omogućio sigurnu budućnost za 500 radnika koji u njoj rade. Hoćemo delima da pomognemo fabriku, a ne rečima kao neki politiačari koji su dolazili da se slikaju sa radnicima – zaključio je Parezanović.

Prethodni članakPenzionerka iz Čačka na dug od 22.000 mora da plati 123.000 dinara kamate
Sledeći članakPokret za decu “Tri plus“: Iz javnog govora izbaciti reči “fašista“ i “izdajnik“

5 KOMENTARA

  1. Trazite vi strateskog partnera u sa VASIM TAJKUNIMA, alo bre …hoces jos jednom da nas prevaris..to je drzavna vojna fabrika koja ima perspektivu…svi ste je cerupali od direktora do politicara i generala…alo bre dosta vise muvanja na veliko

    • Bravo, i treba država da preuzme dugove, a preduzeće da pokloni Lukoviću, Drobnjaku i Ostoji, kao strateškim partnerima. Nema potrebe cediti radnike.
      Oni će da urade sve ostalo, a poverenik i poslanik da kaže hvala, jer to mu je posao.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here