Parking u Međuvršju nasut kamenim agregatom, na proleće asfaltiranje

1
594

ČAČAK – Parking u Međuvršju, sa desne strane magistralnog puta od Čačka ka Užicu, koji je bio prilično neuslovan, nasut je kamenim agregatom, a najavljeno je da će na proleće naredne godine biti i asfaltiran.

Osim postavljanja asfaltnog zastora, na ovom mestu predviđeno je postavljanje rasvete, mobilijara, kao rešavanje površinskih voda.

Za ovu investiciju JP “Putevi Srbije“ opredelilo je 25 miliona dinara.

Koncept sa ovom lokacijom jeste da katamarani Turističke organizacije Čačka i sva plovila na registrovanom privezištu imaju mogućnost da koriste ovaj prostor, kao i da ovde bude jedan prostor koji će biti parterno uređen da potencijalni turisti mogu da sačekaju sledeći polazak katamaranima. Planirali smo i nabavku zatvorenih katamarana sa solarnim panelima koji će saobraćati jezerom i pružati turističku uslugu i tokom zimskog perioda. Logično je da započnemo radove od samog jezera, na uređenju pristaništa, a zatim i prostora na kojem se nalazimo, kako ne bismo preko izgrađenog parkinga pristupali radovima uz samo jezero – rekao je pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović.

Maksimalnom racionalizacijom raspoloživog parking prostora u Međuvršju, projektnim rešenjem su predviđena 63 parking mesta za putnička vozila, od kojih je 51 dimenzija 2,5×5 metara sa upravnim parkiranjem, devet sa kosim parkiranjem i tri parking mesta dimenzija 3,5×5 metara, koja su predviđena za parkiranje automobila osoba sa invaliditetom. Predviđena su tri parking mesta za autobuse, od toga dva za maksimalnu dužinu od 13,5 metara i jedno mesto za maksimalnu dužinu autobusa od 10 metara.

U toku su i intenzivni radovi na izgradnji parkinga kod manastira Blagoveštenje, a vrednost radova je 14 miliona dinara. Na tom prostoru predviđeno je 20 parking mesta.

Proširenjem prilaza manastiru, rešen je problem “S“ krivine na putu ka groblju iznad manastira i prilaz do parkinga. Završetak, odnosno asfaltiranje i izrada potpornog zida očekuju se do kraja novembra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMarinović: Da mi je neko pre koju godinu rekao da će Željko Obradović voditi ekipu u Čačku, slatko bih se nasmejao
Sledeći članakČačanska firma traži radnika

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here