“Parni valjak“ posle 36 godina ponovo u Čačku: Publiku očekuje sjajan provod

0
767

ČAČAK – Parni valjak održaće večeras u Čačku koncert u okviru festivala PRiČa (Pivo, rok i Čačak), a članovi grupe poručili su da sve posetioce očekuje sjajan provod.

Na konferenciji za novinare uoči koncerta, članovi zagrebačkog benda su rekli da dosta očekuju od večerašnje publike, kao i da “nema loše publike, već loših izvođača”.

Postoji i publika koja bolje razume određenu muziku i ritam koncerta. Dešavalo nam se ranije u nekim mestima da ljudi nisu znali da viču ‘hoćemo još’, pa su posle bili žalosni zašto je to tako kratko trajalo. U ovom kraju ima dosta bendova i mislim da publika zna šta ih večeras čeka – ističe Husein Hasanefendić Hus.

Kažu da će repertoar za nijansu biti malo drugačiji, ali da ne znači da će biti lošiji.

Ove godine ćemo završiti na jedno 60 koncerata, od kojih će više od 10 biti u arenama. Beograd će taj koncert videti sa gostima – naveo je Hasanefendić, dodajući da i kad bend nastupa sa “ne ful produkcijim – nastup je isti.

Ono što nas čini drugačijim jeste to što volimo biti na bini. Sjedno je da li vežbamo, da li je veća ili manja postava, ali je veliki ekran iza nas, to nije presudno – istakao je Hasanefendić.

Pevač grupe Aleksandar Aki Rahimovski, istakao je da mu balade najbolje leže.

Gledajući prethodnu dekadu, ali i ovu, mislim da mi podjednako leže balade i druge stvari. Mislim da sam dao neki svoj maksimum u interpretaciji – naglasio je Rahimovski.

Parni Valjak prema oceni mnogih zvuči bolje uživo nego na ce-deu (CD).

Članovi grupe navode kako su imali veliki problem da “ulove energiju i zvuk” koji su proizvodili uživo.

Nismo imali pojma o procesu snimanja. Kada smo otišli u jedan studio u Milano, onda je Aki zazvučao onako kako smo ga mi čuli. Malo po malo zvuk na pločama postaje bolji, mislim da je poslednji album produkcijski jako dobar, ali doživljaj i uzbuđenje benda je veće uživo nego na snimcima – rekao je Hasanefendić.

Grupa Parni valjak poslednji put u Čačku je nastupala 1983. godine.

Izvor: MNA

Prethodni članakIN MEMORIAM: Radoš Rođa Todorović, arhitekta
Sledeći članakSutra u Zablaću prvi Festival kućnog pivarstva

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here