I paviljon psihijatrije čačanske bolnice postaje kovid odeljenje

9
2230
Odeljenje psihijatrije dobija kovid status

ČAČAK – Paviljon psihijatrije čačanske bolnice biće pretvoren u kovid odeljenje, saznaje Morava info.

To je jedini objekat u paviljonskom delu Opšte bolnice koji do sada nije preveden u kovid status, zbog specifičnog stanja bolesnika na tom odeljenju. Međutim, usled nedostatka slobodnih kreveta, oslobodiće se i to odeljenje, čime će se bolnički kovid kapaciteti povećati za dodatnih 40 do 50 ležajeva.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, pacijenti sa psihijatrije biće premešteni u ustanove tog tipa u drugim gradovima Srbije.

Sve se čini kako nova zgrada bolnice ne bi dobila status kovid centra za područje Zapadne Srbije.

Prema poslednjim podacima, na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je smešten 181 pacijent. Od jutros je primljeno novih 14 bolesnika, a osam ih je otpušteno na kućno lečenje. Čak 14 pacijenata je priključeno na respiratore.

Prema informacijama koje stižu sa terena, u poslednja 24 sata beleži se veliki priliv pacijenata iz Ivanjice, dok je broj pacijenata iz Čačka u stagnaciji, pa čak i u laganom opadanju.

Oko 70 odsto pacijenata koje smo tokom noći primili bili su iz Ivanjice. Izgleda da je to novo žarište – rekao nam je sagovornik zaposlen u Opštoj bolnici.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOd 1. septembra u Srbiji poskupljuje struja
Sledeći članakSindikalci u Gornjem Milanovcu traže smenu direktorke OŠ “Kralj Aleksandar I“

9 KOMENTARA

  1. Sta nam uradise Dr Smrt i njeova banda! Sada ce i nova bolnica postati COvid, a posle ce ljudi sa mozdanim udarima, infarktima, povredama i sl umirati dok ne stugnu u GM.

    • Da imaju imalo obraza ceo radni tim treba posle korone da da ostavke na svoje direktorske funkcije i povuku se iz javnog života. To se odnosi i na gradonačelnika. Sramota je šta su uradili građanima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here