“Pčelica“ peti put na Sajmu knjiga u Frankfurtu

0
100

ČAČAK – Izdavačka kuća “Pčelica“ iz Čačka i ove godine će učestvovati na Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji će biti održan od 16. do 20. oktobra.

“Pčelica“ navršava pola decenije samostalnog izlagačkog nastupa i uspešnog predstavljanja srpskog izdavaštva na ovom Sajmu koji se smatra najvećim sajmom knjiga u svetu.

To je mesto na kome je “Pčelica“ napravila značajne poslovne dogovore, prodala autorska prava za brojne naslove i upoznala se sa aktuelnim tokovima u oblasti književnosti za decu.

Bilans dosadašnjih nastupa u Frankfurtu su desetine prevedenih i objavljenih knjiga u Italiji, Turskoj, Rusiji, Kini, Mađarskoj, Bugarskoj, Islandu, Poljskoj, Slovačkoj, Makedoniji, Rumuniji, Vijetnamu, Sloveniji i odnedavno u Mongoliji.

Za ovogodišnje predstavljanje na engleski su prevedeni novi naslovi: poslednje dve knjige edicije “Naklon ženama“ o Valentini Tereškovoj i Eviti Peron, zatim edicija “Posebni prijatelji“, koja tematizuje život dece sa invaliditetom, serijal radnih svezaka “Pametan kao pčela“ i novi naslov o “Arčiju i Dori“.

Zanimljivo je da će neki od ovih naslova biti predstavljeni najpre u Frankfurtu i na engleskom jeziku, a tek nakon toga na srpskom jeziku i na Sajmu knjiga u Beogradu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakLekcije iz Budimpešte za srpsku opoziciju
Sledeći članakVelimir Ilić: Nikada neću sarađivati sa Vučićem, njegovi mediji podmeću laži

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here