Velimir Ilić: Nikada neću sarađivati sa Vučićem, njegovi mediji podmeću laži

3
377

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da “Vučić bezobrazno podmeće laži u svojim medijima, plasirajući neke dezinformacije o nečemu što je bilo pre pet godina“.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Puštaju laži zato što su shvatili da smo im mi jedina prava opozicija. Sada kroz svoje medije puštaju neke sporazume od pre pet godina. Ja sam kada sam video šta rade izašao iz te Vlade. I više nikada neću biti s Vučićem. On je čovek koji uništava i razara Srbiju, a ja sam čovek koji se uvek borio za Srbiju. Izašao sam iz te Vlade kada sam video šta rade i jedini sam imao hrabrosti da napadnem to svo zlo koje oni čine Srbiji. Vučić nije nikakav državnik, on je šibicar koji samo završava poslove za kumove, braću, prijatelje. Njega Srbija ne zanima. Pravi mali šengen bez ičije saglasnosti. Hoće i od Srba u Srbiji da napravi manjinu. U Srbiji je napravio politički turizam. Stalno neko šeta i dolazi, oblaze ga strani zvaničnici, a nama sve gore i država sve više propada – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je istakao da “Vučić stalno govori oni tamo lopovi, oni tamo ovakvi onakvi, a najveći lopovi su u SNS“.

Oni su ojadili Srbiju, uništili su sport, uništili su Srbiju, rasprodali sve što je moglo da se rasproda, uništili fabrike, stranci haraju Srbijom. Više nema ni jednog Moravca i Šumadinca blizu vlasti, a oni su gradili Srbiju. Ana Brnabić je kancer Srbije, ona čega se god dohvati to propada – rekao je Ilić.

On je istakao da će Nova Srbija izaći na izbore, jer “svaki bojkot izbora znači pomaganje Vučiću da ostvari dvotrećinsku većinu i da radi šta on hoće, da uvede Srbiju u totalitarizam“.

Zato je Nova Srbija odlučila da se bori. I pozivamo sve ljude kojima je do Srbije da nam se u toj borbi pridruže da onemogućimo Vučića da završi ubijanje Srbije – rekao je Ilić.

On je dodao da je jasno da “ništa ne možemo sami, da čak i taksisti štrajkuju i da treba neko iz Amerike ko će u državi da nam uvede red“.

Pa neka više kažu čiji je taj “KarGou“. Da se zna ko je s kim u dilu i ko iza koga stoji. I da se narod i građani Beograda i oni koji dolaze u Beograd puste da se vrate normalnom životu – rekao je Ilić.

Potpredsednik Nove Srbije Zoran Stojković je istakao da je Nova Srbija učestvovala na razgovorima koji su organizovani o izborima između vlasti i opozicije i naveo da je to bilo “razočaravajuće“.

To je bila jedna farsa. Ti stranci koji su neki bivši poslanici Evropskog parlamenta su došli ovde da podrže izbore koje organizuje vlast i koji će, ako se budu održavali pod postojećim uslovima, biti najgori izbori u istoriji srpskog parlamentarizma. Nova Srbija je zbog Srbije odlučila da krene u tu borbu u kojoj će joj najviše trebati podrška građana i svih onih kojima je do Srbije. Odustajanje od izbora bi značilo samo i jedino omogućavanje Vučiću da uspostavi jedan totalitarni režim koji će nas dokrajčiti – istakao je Stojković.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Pčelica“ peti put na Sajmu knjiga u Frankfurtu
Sledeći članakSpektakl sa 230 protagonista: Opera “Aida“ u Domu kulture

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here