Pejanović: Primarni zadatak napredak mladih igrača i njihovo priključivanje prvom timu

1
411

ČAČAK – Juniorski tabor KK Borac Mozzart, koji sa klupe predvodi Miloš Pejanović, uspeo je bez mnogo muke da završi kvalifikacioni turnir za Roda juniorsku ligu Srbije.

Mladi Čačani su, u skladu sa očekivanjima, ostvarili maksimalan učinak, odnosno imali su četiri pobede u isto toliko utakmica.

U skladu sa tim, sastav iz grada na Moravi će u sezoni koja dolazi imati priliku da odbrani zvanje juniorskog vicešampiona države, koje je ovog proleća osvojio u Kragujevcu.

Miloš Pejanović, kormilar juniorskog tima, veoma je zadovoljan poslom koji su njegovi izabranici obavili.

Kvalifikacije smo odigrali u punom sastavu i, realno, bez većih problema smo ih odradili. Uglavnom su šansu dobijali igrači iz kadetskog tima, koji su inače sastavni deo i juniorske ekipe. Kvalifikacije su bile odlična prilika da steknu iskustvo igranjem sa starijima i fizički jačim igračima – rekao je Pejanović.

Pre tog uspeha, nalazi se gotovo dva meseca rada i treniranja.

Što se tiče pripremnog perioda, moram da pomenem da nije bilo lako organizovati treninge. Kao što je poznato, četiri igrača iz juniorske ekipe sledeće sezone će nastupati za Čačak 94 i Železničar, pa su sa njima uglavnom i trenirali, a takođe treniraju i sa seniorskim timom Borca. Zbog toga faktički ceo pripremni period sam bio bez njih, uz neke povrede ostalih igrača. Sve u svemu, bilo je problema pri organizaciji treninga. Tako da moram biti zadovoljan u takvim okolnostima – dodao je Pejanović.

Borac Mozzart, odnosno juniorski sastav kluba, i ove godine će imati pregršt talentovanih košarkaša.

Opet ćemo biti jedna od najmlađih ekipa u ligi, uglavnom će to biti igrači koji su prateće godište i košarkaši koji nastupaju i za kadetsku ekipu. Koristićemo i nekog od četiri igrača koji igraju seniorsku košarku, kad se za to bude ukazivala prilika. Tako da ćemo ove sezone davati veliku šansu mlađima, kao što je bio slučaj i prošle sezone. Mislim da će oni to iskoristiti na najbolji način – smatra trener juniora.

Iako je rano govoriti o željama i ambicijama, juniorska selekcija čačanskog kluba će i ove sezone važiti za jednog od glavnih konkurenata za sam vrh tabele.

Kao što sam rekao, igraćemo većinu utakmica sa podmlađenim timom. Tako da je moja jedina želja da ti igrači napreduju i pokažu sav svoj potencijal. Naravno, ako se ukaže prilika da na kraju sezone, kada se bude igralo za medalje, budemo kompletni, možemo se nadati i dobrom rezultatu. Ali primarni plan je napredak igrača i njihovo priključivanje seniorskom timu – zaključio je Miloš Pejanović.

Nikola Minović

Prethodni članakRadno vreme izložbenih prostora tokom trajanja Memorijala Nadežde Petrović
Sledeći članak“AutoČačak“ proslavlja dva velika jubileja – 30 godina od osnivanja i 25 godina saradnje sa “Škodom“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here