Petković: Prestonica kulture lansirala Čačak u orbitu kulturnih dešavanja u Srbiji

2
607

ČAČAK – Pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Miroslav Petković zahvalio se svim gradskim ustanovama kulture na svemu što su uradili za Čačak svih prethodnih godina, a posebno u 2023. godini kada je grad na Moravi bio prva Prestonica kulture Srbije.

On je na sednici Skupštine grada na kojoj se raspravljalo o planovima i programima ustanova kulture za 2024. godinu, sa skupštinske govornice istakao da su sedam gradskih ustanova kulture – sedam stubova na kojima počiva grad Čačak.

  • Ustanove kulture su grad Čačak lansirale u orbitu kulturnih dešavanja u Srbiji. Čačak više nije samo regionalni, već je jedan od najznačajnijih centara kulture u Srbiji i svi mi koji ovde živimo treba da budemo ponosni na tu činjenicu – naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, plan realizacije programa u okviru Prestonice kulture značajno je premašen.

  • Tokom trajanja Prestonice kulture bilo je više od 110 projekata, više od 250 kulturnih događaja, koje je videlo više od 250.000 posetilaca – rekao je on.

Osim programskog dela, ostavljeno je, prema Petkovićevim rečima, i ogromno materijalno nasleđe u godini odvijanja Prestonice kulture.

  • Prvi put je istraženo dvorište Narodnog muzeja, urađen je prilaz rimskim termama, otvoren je Etnološki muzej u najstarijoj gradskoj kući u Čačku, ove godine otvaramo i Muzej košarke, uređen je parter Umetničke galerije “Nadežda Petrović“, sređen je Parohijski dom, Muzej SPC, Galerija na Moravi, budući Trg Nadežde Petrović i budući ponos ovog grada pešačka zona u Ulici župana Stracimira… Jedna koleginica odbornica pitala je kakav je odjek prestonice kulture u našem gradu i Srbiji? Ja joj kažem, ne da odjekuje, nego zvoni – poručio je Petković sa skupštinske govornice.

On je najavio da se Prestonica kulture formalno završava 21. marta, ali da će do kraja godine biti realizovani brojni kulturni i umetnički programi.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPrivremeni boravak u Čačku u februaru prijavio manji broj stranih državljana nego prošle godine
Sledeći članakPotvrđeno pisanje Morave info: Narodna stranka i Nova Srbija ozvaničili koaliciju za lokalne izbore, tu su još POKS i DJB

2 KOMENTARA

  1. Koliko je novca uzeo ovaj gospodin i njegov kum i kakav je njihov doprinos u ovom „poduhvatu“? A muzej košarke je trebao da se otvori do 21.marta ali vidimo da su opet slagali.

  2. Ko ce na robiju zbog gasenja FK Borac i duga koji su Cacansku tajkuni ostavili od 3 miliona evra? Ko ce na robiju zbog padanja mosta u Ovcar Banji( ne Ridji jer njemu se namesta, on je tu sitna riba). Ko ce na robiju zbog detonacija u Slobodi? Ko ce na robiju zbog toga sto nije postavljena zastitna ograda na mosticu u Jancicima pa su 4 momka poginula? Ko ce na robiju zbog pozara u Pks Lateksu(unistena pluca Cacana). Ko ce na robiju zbog gasenja FRA? itd itd. a ne hapsite nekog za sitnis pa mu prikacite sto dela.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here