Petković: Sav novac sa računa grada treba potrošiti na investicije, ako treba i dodatno se zadužiti

11
1006

ČAČAK – Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković kaže da grad Čačak u 2021. godini nije podigao “ni dinar kredita“, a da je u narednoj godini planirano kreditno zaduženje od 150 miliona po, kako je naglasio, najpovoljnijim uslovima i sa najnižim kamatama, “zahvaljujući kreditnom rejtingu koji ima grad“.

On ističe da će uskoro biti iskorišćena kreditna linija za izgradnju nove sportske dvorane.

Taj sportski objekat imaće dve sale. Na prizemlju će biti fiskulturna sala Ekonomske škole, a na spratu sala za kontaktne i borilačke sportove – rekao je Petković.

On je istakao da je pristalica ekonomske filozofije da sav novac sa računa treba potrošiti na nove projekte i investicije.

To je politika razvoja. Nekada su se čelnici grada hvalili time koliko je para na računu ostalo na kraju godine. Govorili su, imamo 200, imamo 300 miliona na računu. Do dinara treba sve potrošiti, jer samo tako možemo da se razvijamo. Da se pitam, ja bih se još zadužio, ne samo za ovih 150 miliona. Zato što taj novac ide u investicije i to nam se mnogostruko vraća. I kroz poreze, i kroz zarade, i kroz kvalitetniji život svih sugrađana – zaključio je Miroslav Petković.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ranije je, prezentujući nacrt budžeta za ovu godinu, izjavio da se na računu grada Čačka u tom trenutku nalazilo 356 miliona dinara, te da je grad “veoma likvidan i solventan“. On je naveo da je kreditno zaduženje krajem prošle godine bilo 90 miliona dinara.

To nije veliko kreditno opterećenje – rekao je on.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSudar automobila i autobusa na putu u Zablaću, vatrogasci sekli kola da izvuku vozača
Sledeći članakU čačanskom porodilištu u jednom danu rođeno 11 beba!

11 KOMENTARA

  1. Lepo mu bilo da se slika sa kosarkasima iz Milice Pavlovic skole a kad je trebalo deci da se kupe trenerke, dresovi, patike kao nagradu SAKRIO SE. Toliko o tom coveku.

  2. -Nekada su se čelnici grada hvalili time koliko je para na računu ostalo na kraju godine. Govorili su, imamo 200, imamo 300 miliona na računu.
    -Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ranije je, prezentujući nacrt budžeta za ovu godinu, izjavio da se na računu grada Čačka u tom trenutku nalazilo 356 miliona dinara,

    HAHAHAHHAHAHAHAHAAHH

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here