Počela druga faza izgradnje Bulevara vojvode Putnika, potom sledi most na Lozničkoj reci

4
1143

ČAČAK – U Čačku su počeli radovi na izgradnji drugog dela Bulevara vojvode Putnika, nekadašnje Ulice 10. Ova trasa vodi od stare mlekare do Lozničke reke, a dužina deonice je 331 metar, dok će širina bulevara biti od 18 do 22 metra. Saobraćajnica će imati četiri kolovozne trake, razdelno ostrvo i trotoare.

Čitava investicija vredna je 102 miliona dinara, od čega je, na zahtev lokalne samouprave, Vlada Srbije, preko JP “Putevi Srbije“ obezbedila 68 miliona dinara, a 34 miliona izdvojena su iz gradskog budžeta.

Važno je da će iz bulevara moći da se uključi u ulice Kolubarsku, Strahinjića Bana i Birčaninovu, i na taj način će se napokon rasteretiti Trnavska ulica. Već radimo dalje na izradi projektno-tehničke dokumentacije, na eksproprijaciji objekata i zemljišta kod Nemanjine ulice. U narednoj fazi planiramo izgradnju mosta na Lozničkoj reci, spajanje bulevara sa Nemanjinom ulicom, gde će se nalaziti kružni tok, koji će spajati Bulevar Oslobođenja, Ulicu dr Dragiše Mišovića i Nemanjinu. Ovaj bulevar će biti saobraćajna žila kucavica grada Čačka i očekujemo potpuno rasterećenje centra grada od saobraćajnih gužvi, uz pretvaranje dela Ulice župana Stracimira u pešačku zonu – rekao je gradonačelnik Čačka MilunTodorović prilikom obilaska radova.

Kako je istakao, u protekle tri godine na ovoj trasi urađena je projektno-tehnička dokumentacija, kao i rešavanje imovinsko pravnih odnosa, koje je i omogućilo početak druge faze izgradnje.

On je istakao i veliku zaslugu Gradskog pravobranilaštva, koje je dobilo spor sa “Železnicama Srbije“ i na taj način je dobijeno skoro 80 odsto ove trase u sudskom sporu, bez potrebe za naknadom.

Od Vlade Srbije dobijeno je 68 miliona dinara preko JP “Putevi Srbije“, a 34 miliona je obezbeđeno iz budžeta grada, od čega će 13 miliona JKP “Vodovod“ investirati u vodovodnu i kanalizacionu mrežu, JP “Gradac“ sedam i po miliona u javnu rasvetu, a 13,5 miliona dinara grad je isplatio za eksproprijaciju, pri čemu je uklonjeno 15 garaža i devet objekata, koji su se nalazili na trasi – precizirao je gradonačelnik.

Todorović je istakao i da se očekuju ulaganja od republičkih javnih predzeća “Elektroprivrede Srbije“, “Srbijagasa“ i “Telekoma“, kako bi se obezbedilo sve što je u njihovoj ingerenciji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKrenulo je: Čačak 94 silan na gostovanju u Pančevu
Sledeći članakU ponedeljak vođenje kroz izložbu 31. Memorijala Nadežde Petrović

4 KOMENTARA

  1. Penezićeva ulica, sada Nemanjina je još 60-tih godina projektovanja tako da jednog dana postane bulevar sa 4 trake,kada saobraćaj to bude zahtevao, sve zgrade su dovoljno odmaknute od kolovoza.Avenija lipa je naknadno napravljena u formi bulevara, baš kao logičan nastavak. To bi ljudi koji vode grad i nadležne ustanove morali da znaju.

  2. To je super ideja samo što bi moralo svo drveće da se poseče da bi se dobile još dve trake. Za sad je mnogo jednostavnije da prošire ulicu Dragiše Mišovića do gradske bolnice. Mesta ima samo treba da se uklone bilbordi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here