Počela gradnja novog vrtića u Gornjem Milanovcu, vrednost radova pola milijarde

2
1157

GORNJI MILANOVAC – U Gornjem Milanovcu položen je kamen temeljac za izgradnju novog vrtića kod bivše konfekcije “Rudnik“ u Nevadama. U pitanju je treći objekat Predškolske ustanove “Sunce“ koji je od velikog značaja za mališane i njihove roditelje sa područja milanovačke opštine.

Kamen temeljac su položili ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

  • Dva velika projekta koje opština Gornji Milanovac finansira iz sopstvenih sredstava su zatvoreni bazen i još značajniji projekat dečiji vrtić, kapaciteta 250 dece. Vrednost ove investicije je blizu 501 milion dinara sa PDV-om. Pored samog objekta vrtića, imaćemo i dva dečja igrališta i veliki parking. Ovo će biti jedan poseban kompleks za našu decu. Kada završimo ovaj objekat, započećemo rekonstrukciju postojećeg objekta, što nismo mogli da pokrenemo dok ne izgradimo nove kapacitete. Sa ovim kapacitetima, potpuno ćemo izbrisati listu čekanja, na kojoj je ove godine ostalo 150 dece. Zahvaljujem se gospodinu Martinoviću koji će ispratiti ovaj naš projekat u ime Vlade Republike Srbije. Da Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić nisu prepoznali opštinu Gornji Milanovac, kao opštinu koja ima veliki razvojni potencijal i da nisu uložili ogromna sredstva i u pristupnu saobraćajnicu, i u Opštu bolnicu čije ćemo rekonstruisanje nastaviti u ovoj godini, mi ne bismo mogli da iz sopstvenih sredstava izgradimo ova dva kapitalna projekta – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Izvođač radova na izgradnji vrtića je Kompanija “Jadran“, koja izvodi radove i na izgradnji zatvorenog bazena. Očekuje se da će novi vrtić biti završen do kraja godine, kada će primiti i prve mališane.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVučić najavio značajno povećanje roditeljskog dodatka za prvorođeno i drugorođeno dete
Sledeći članakDveri Čačak: Jedini način da zaustavimo zagađenje je smena lokalne vlasti koja ne ume da reši taj problem

2 KOMENTARA

  1. Šta vam je sa zatvorenim bazenom, rekoste za novu godinu otvaranje? A i kad neko hoce da se zove da ima zatvoren bazen a u stvarnosti nema veze sa životom, napravili običnu baru, van svakih dimenzija, bez tribine, mogucnosti da se napravi plivacki i vaterpolo klub.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here