Počela gradnja pontonskog mosta na Moravi

0
1132

ČAČAK – U Pakovraću je počela gradnja ontonskog mosta i pristupne saobraćajnice koji će spojiti prijevorsku i parmenačku stranu Zapadne Morave, čime će biti omogućiti lakši pristup i olakšan rad na izgradnji auto-puta Preljina – Požega.

Foto: Miloš Timotijević/Fejsbuk

Radove izvodi kineska kompanije “China Communications Construction Company“ (CCCC), u saradnji sa domaćim podizvođačima.

Izgradnja deonice auto-puta Preljina – Požega u dužini od 31 kilometar finansirala je Vlada Republike Srbije, a važna je ne samo za razvoj Moravičkog okruga i ovog dela Srbije, već i za regionalno povezivanje. Karakteristično za ovu deonicu je to što ona prolazi kroz veoma težak geografski teren, što zahteva izgradnju brojnih tunela i mostova – izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je tokom vikenda obišao radove.

Deonica između Čačka i Požege duga je tačno 30,9 kilometara i najteža je za gradnju na Koridoru 11 jer prolazi kroz težak geografski teren. Zbog toga će morati da se izgrade brojni tuneli i mostovi, koji čine skoro trećinu trase.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačansko preduzeće ugovorilo izvoz bimetalnih radijatora u Mongoliju
Sledeći članakIzgubljeni komunizam

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here