Počela rekonstrukcija Ulica župana Stracimira, za 100 dana biće pešačka zona

14
4249

ČAČAK – Danas je u centralnom gradskom jezgru zvanično započela rekunstrukcija Ulica župana Stracimira, koja će biti transformisana u pešačku zonu.

  • Pretvaranjem Ulice župana Stracimira u pešačku zonu dobićemo prelepo šetalište, koje će se nadovezati na Gradski trg, a završiti Trgom “Nadežde Petrović“ ispred čačanske Gimnazije. Biće potpuno preuređeno oko 5.000 metara kvadratnih, što podrazumeva i radove na podzemnim instalacijama, koji su upravo danas počeli. Prvih sedam dana JKP “Vodovod“ imaće najviše posla, od zamene postojećih instalacija do ugradnje novih, pre svega onih koje se tiču atmosferske i fekalne kanalizacije – rekao je gradonačelnik Milun Todorović.

Ugovor sa izvođačem radova, čačanskom firmom “Ratko Mitrović“, predviđa da čitav posao bude gotov za 120 dana, ali, kako je gradonačelnik Todorović naglasio, kroz stalnu koordinaciju sa izvođačima i podizvođačima, postoji mogućnost da rekonstrukcija bude završena za 100 kalendarskih dana.

Na šetalištu su planirana dva drvoreda, biciklistička staza, kao i nova javna rasveta.

  • Molim građane koji žive u Ulici župana Stracimira za strpljenje, jer će u određenim trenutcima, zbog potreba rekonstrukcije, biti neophodna isključenja vodosnabdevanja, ali ne duže od dva, tri sata – rekao je Todorović.

Ulica će biti zatvorena od Gospodar Jovanove ulice do Ulice hajduk Veljka, koja ostaje jednosmerna, a Kuželjeva ulica biće jednosmerna ka “Solidu“, dok je sa njene leve strane predviđeno 16 parking mesta, koliko ih je bilo u delu Ulice župana Stracimira, koji se rekonstruiše.

Vrednost radova, kako je istakao gradonačelnik, je oko 100 miliona dinara, koja se opredeljuju iz gradskog budžeta.

  • Prema ugovoru sa kompanijom “Ratko Mitrović“ predviđeno je 86 miliona dinara za radove, oko 12,5 miliona koštaće deo radova koje izvodi JKP “Vodovod“ i, naravno, mnogo novca investiraće repulička javna preduzeća – kaže gradonačelnik Čačka.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPoraz Borca u Železniku, Kuzmić dominirao
Sledeći članakMijatović: FMP imao 19 skokova više, dali su nam 50 poena iz reketa

14 KOMENTARA

  1. Pljuvali su i kad je rekonstruisana gradska plaža kod brane pa je to sada najlepši deo grada, danas bilo 5 hiljada ljudi minimum. Prelepo.

  2. Znaci jos jedan red plastenika i jos jedna ukica manje, setalista tu nece biti nigde kao ni na „gradskom setalistu“.

    Odavno mi nismo ni grad, a ovo ce najmanje biti setaliste

  3. PA GRADSKO ŠETALIŠTE STE.PRETVORILI U KAFANSKE ŠATRE I OVOJE DOBRO SAMO TREBAŠ PROŠIRITI PORED SOCIJALNOG DO PIJACA A PIJAC IZMESTITI GDESU GARAŽE I BIVŠI MAGACINI NAPUŠTENE KASARNE U DR.MIŠOVIĆA. ULICI ZU IMA MESTA ZA PARKING VELIKI.

  4. Cacak prvenstveno kao grad je veoma neuredan i prljav .Zato ga prvo srediti da lici na grad a ne rsditi samo centar.znaci cistoca pa sve drugo

  5. Možda da se napravi podzemni parking ispod trga, po udledu na sve veće Evropske gradove! Ili da za par godina opet rušimo sve!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here