Počele probe za predstavu “Mačor u čizmama“ Glumačke radionice Doma kulture

0
190

ČAČAK – U Domu kulture u Čačku su pre sedam dana počele čitajuće probe za predstavu “Mačor u čizmama“.

Reč je o čuvenoj bajci Šarla Peroa nastaloj iz pera našeg poznatog pisca za decu Igora Bojovića (Nikšić), koji je za ovu komediju 1995. godine nagrađen Sterijinom nagradu za najbolji tekst. Predstavu će na Veliku scenu Doma kulture postaviti glumac Vladimir Jocović (Čačak), a u njoj će igrati članovi Glumačke radionice Doma kulture.

Glavni junak priče je nesiguran i bespomoćan, a to je u psihologiji deci jako blisko osećanje, dok je naslovni lik u ovom kamadu vrlo odlučan da svog gazdu nauči istrajnosti, hrabrosti, veri u sebe i svoje mogućnosti.

U predstavi o osvajanju sreće i postizanju uspeha, igraće čak 16 članova Dramskog studija medju kojima su: Maja Ješić, Ognjen Grujić, Magdalina Obradović, Marta Krupež, Matija Bojović, Minja Djelkapić, Danica Lazović, Radoje Ivanović, Luka Mićović, Anja Kuzmanović, Djordje Novković, Ana Milutinović, Dunja Spasojević, Luka Glišović, Ana Delevska, Aleksandra Kovačević.

Predstava će biti bogata muzičkim songovima za čiju kompoziciju su zaduženi Svetlana Vukomanović i Željko Pantelić, svetlosnim efektima i nesvakidašnjom scenografijom koju potpisuje iskusni Vojkan Petrović, zanimljivim kostima koji će biti kreacija mlade kostimografkinje Marine Kaplarević i koreografijama koje će spremiti Jelena Milovanović.

Dvadeset i treća po redu premijera Glumačke radionice Doma kulture Čačak očekuje nas krajem avgusta ove godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMarko Ivanović o sudbini Ognjena Mićovića, Ilije Đokovića i Dušana Miletića u Borcu
Sledeći članakVučićev šverc-komerc na Kosovu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here