Počelo suđenje za ubistvo Miloša Mileusnića, optuženi poriče da je ubio čačanskog studenta

0
945
Foto: Kurir/Privatna arhiva

ČAČAK – U Višem sudu u Beogradu u utorak je počelo suđenje Neđeljku Đuroviću (31) optuženom da je nasmrt izbo studenta Miloša Mileusnića (24) prošle godine u januaru. Slučaj brutalnog ubistva studenta zgrozio je Srbiju.

U sudnici je prvo Neđeljko izneo odbranu tvrdeći da Miloša nikada ranije nije video, ni poznavao, i da je prvi put njegovu fotografiju video u novinama.

Nakon njega vidno potresnim glasom pred sudom je saslušan i Goran Mileusnić otac ubijenog Miloša:

Miloš je bio dete ljubavi. Ljubavlju je hranjen i odgajan i širio je ljubav i među svojim bližnjima i svojim drugarima. Koliko je bio poštovan i voljen dokazuje i činjenica da je više od njih 50 sa fakulteta iz Čačka došlo da prisustvuje ovom suđenju. Moj sin je rastao s ljubavlju, a ubijen je kao pas na hladnom pločniku beogradske zgrade. Pitanje je zašto i kakav to čovek može da bude koji tako nešto uradi. Gde je taj čovek rastao, gde su njegovi roditelji? Mislim da ne treba da mu se sudi samo za ubistvo Miloša, nego za četvorostruko ubistvo jer je time što je usmrtio moje dete on ubio i mene i suprugu i našu ćerku – rekao je Mileusnić, inače lekar specijalista u čačanskoj bolnici.

Neđeljko Đurović je gotovo dva sata detaljno opisivao šta je radio te večeri, kada ga je, kako je naveo, nakon šetnje gradom „dočekala tortura u policiji“.

Đurović je detaljno pričao o svom kretanju kobne noći i kako nije mogao da spava, pa je oko pola 6 ujutru izašao da prošeta. On je opisivao da se kretao ulicama od Banjske do Ulice vojvode Brane, tvrdeći da u Ulici Dimitrija Tucovića nije bio.

On je tvrdio da je rasekotinu na ruci zadobio kada je pao jer se na ulici zagledao u mladića „koji halapljivo jede“.

Pitao me je: „Šta gledaš“, i ja sam se sapleo i pao, a u ruci sam držao ključeve i na njih sam se posekao – rekao je on.

Neđeljko Đurović je poricao da ima ikakve veze sa ubistvom studenta i uputio je saučešće Mileusnićevoj porodici koja je bila u sudnici.

Kriv sam samo za delo nasilničko ponašanje u Poštanskoj štedionici za koje mi se odvojeno sudi – rekao je Đurović, poznatiji kao „Ubica s Tvitera“. On je taj nadimak dobio jer je, kako su svi mediji prenosili, nakon hapšenja ispričao da je Mileusnića ubio nakon što je noć proveo budan na društvenim mrežama i bio je nezadovoljan svojim životom.

On je opisao i da je kobnog jutra bio u beloj jakni, ali na pitanja tužioca da se na kamerama vidi mladić u beloj jakni, Đurović je tvrdio da „to nije on“.

Ulicom Dimitrija Tucovića se nisam kretao taj dan, možda jesam dan ranije – tvrdio je on.

Na suđenju su danas svedočile i komšije koje su videle Đurovića na mestu zločina, mladićev cimer i drugi.

Đurović je uhapšen brzo nakon zločina i od tada je u pritvoru. Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Izvor: Večernje novosti, Blic

Prethodni članakČačak od NIS-a dobija 10 miliona dinara za projekat “Zajednici zajedno“
Sledeći članakVioleta Marković: Zašto u Čačku još uvek ne postoji katastar drveća?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here