Violeta Marković: Zašto u Čačku još uvek ne postoji katastar drveća?

10
663

ČAČAK – Iako se Grad Čačak još pre dve godine obavezao da će napraviti katastar stabala u gradu, tek ove godine u budžetu su planirana sredstva za tu namenu, izjavila je potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković.

Violeta Marković

Ona se zapitala zašto u lokalnoj samoupravi dve godine nisu prstom makli da bilo šta naprave po tom pitanju.

Verovatno zato da bi posekli sve što je moglo da se poseče. Svedoci smo da je mnogo odraslih, velikih stabala posečeno tokom januara. Više je i uzalud govoriti, ali postoje građani koji nisu politički aktivni i oni ukazuju, pre svega na društvenim mrežama, na svako posečeno stablo i na svako zagađenje – navodi Marković.

Katastar drveća trebalo bi da sadrži informacije i podatke o drveću, i to o njihovoj lokaciji, vrsti i broju starosti, dimenziji i vitalnosti.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPočelo suđenje za ubistvo Miloša Mileusnića, optuženi poriče da je ubio čačanskog studenta
Sledeći članakUskoro konkurs za useljenje firmi u novi halski prostor NTP na lokaciji “Cer“

10 KOMENTARA

 1. Morali bi Violetu da uvedu u katastar pod imenom bukva. Kakave vi gluposti lupetate, sve nam je super u drzavi i gradu pa je ostalo da se napravi samo taj katastar drveca

 2. Ajde ljudi, molba za malo razumevanja i vremena. Desile su se promene na čelu Bolnice, pa sad više nema arhineprijatelja. Treba sada naći novog, po kome će besomučno da se udara do iznemoglosti na temelju ličnog razračunavanja, a do tada popunjava se vreme sa ovakvim stvarima.

 3. Dobro bi bilo da se nekada informiše odbornik o činjenicama , pa tek onda izadje u javnost da daje lične opservacije svoja tumačenja!

  • Ako mislite da drvece i zelenilo nije vazno, onda je vama u redu da zivite u betonu. Zasto je toliko bitno svako drvo u svim razvijenim drzavama?

   • Bitno je jer u razvijenim zemljama kako im i ime kaze vitalni problemi su reseni, pa imaju vremena na pretek da uredjuju „male stvari“. Bavljenje ovim temama dok se sve oko nas raspada je u najboljem slucaju smesno, da ne upotrebim neku grublju kvalifikaciju!

   • Korisnije bi bilo videti imaju li socijalne karte, koliko je sirotinje u Cacku, kolika su primanja, kako se trosi budzet, ko je u sprezi sa tartanom i behatonom, sta je sa domom zdravlja, koliko se mladih odseli iz Cacka, milion zivotnih tema, vi se uvatili za brojanje drveca.
    Dajte resenja za zivotne teme, insistirajte na tome, problem-resenje, tako jedino mozete da zainteresujete ljude da vas hoce.

 4. Jeste, sve imamo i sve nam je super, pa nam je ta tema najbitnija na svetu. Ali dobro, vi ste bojkotom digli ruke od politike, sad vase teme i treba da budu na nivou umetnickog drustva pevaca amatera.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here