Počeo “Sabor srpske harmonike“, Čačak posetio vlasnik čuvenog proizvođača tog instrumenta “Gverini“

7
9287

ČAČAK – U Čačku je u subotu zvanično počeo “Sabor srpske harmonike“. U sklopu manifestacije grad je posetio slavni italijanski proizvođač harmonika “Gverini“, čija se porodica vekovima bavi proizvodnjom ovog instrumenta.

Tim povodom je u hotelu “Kole“ predstavljen novi model harmonike “gverini superior 2“. Na svečanosti je prisustvovao Vlada Panović, poznati harmonikaš iz Kraljeva i jedan od autora manifestacije “Dani srpske harmonike“, koji je pokazao šta sve novi model harmonike može.

Frančesko Toni Gverini, vlasnik poznate italijanske kompanije za harmonike “Gverini“, takođe je prisustvovao događaju. Njegovo obraćanje je bilo srdačno dočekano, a Panović je zajedno sa učenikom Mihailom Ostojićem i harmonikašem Željkom Damjanovićem, koji je prezentovao dugmetaru, pokazao sve mogućnosti novog modela.

Manifestacija “Dani srpske harmonike“ nastavlja se večeras koncertom i superfinalom na Gradskom trgu u Čačku, sa početkom u 21 čas.

U zabavnom delu programa, publici će se predstaviti 12 superfinalista u pratnji Narodnog orkestra Vlada Panovića, ali i poznata imena tradicionalne narodne muzike kao što su Radiša Urošević, Danica Krstić, Ivana Tasić i Katarina Bogdanović.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Čačak, a organizator je Turistička organizacija Čačka.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVučić: Iza priče o zabrani iskopavanja litijuma stoje dve zapadne službe, lukavo su to odigrale
Sledeći članakPetice se “istopile“: Prijemni na Medicinskom fakultetu nije položilo 38 vukovaca

7 KOMENTARA

  1. Manifestacija do manicestacije da bi se prikrila totalna propast Srbije. Mladi u sve većem broju odlaze u inostranstvo trbihom za kruhom, sirotonje sve više dol su pojedinci sve bogatiji i bogatiji. Baš nam treba da se veselimo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here