Počinje rekonstrukcija bolnice u Gornjem Milanovcu, vrednost investicije 1,5 milijardi dinara

1
386

GORNJI MILANOVAC – U toku sledeće nedelje počeće radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu. Početak druge faze predviđen je za kraj 2019. dok će tender za ove radove biti raspisan u drugoj polovini godine, saznaje eKapija od gradskih vlasti. Procenjena vrednost celokupne investicije iznosi oko milijardu i petsto miliona dinara.

Ovako će izgledati Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu

Kako je rečeno za naš portal, akcenat u prvoj fazi radova biće na energetskoj efikasnosti, te će biti zamenjeni krovovi, prozori, vrata i sve što je predviđeno planom i projektom.

Drugom fazom radova predviđeno je kompletno uređenje unutrašnjosti svih objekata sa zamenom dotrajalih instalacija, zatim zamena kompletne medicinske i nemedicinske opreme i prilagođavanje postojećih prostorija savremenim zahtevima i medicinskim standardima, kažu iz Opštine Gornji Milanovac.

Planirana je i izgradnja objekta za palijativno zbrinjavanje, izgradnja kotlarnice na biomasu, izgradnja objekta medicinskih gasova, kao i parterno uređenje kompleksa, koje uključuje uređenje zelenih površina, izgradnju prilaznih puteva, uređenje parking prostora, rekonstrukciju spoljašnjih podzemnih instalacija i njihovo povezivanje sa glavnim vodovima). Takođe, svi planirani radovi biće usaglašeni sa protivpožarnim zahtevima i standardima za ovu vrstu objekata, čime se unapređuje bezbednost korisnika ustanove.

Kako dodaju, početak radova druge faze moguće je očekivati krajem tekuće godine, imajući u vidu obim i kompleksnost planiranih radova i vreme potrebno za izradu projektno – tehničke dokumentacije i za usaglašavanje tehničke dokumentacije sa zahtevima finansijera i protivpožarne inspekcije.

Tender za izbor izvođača radova biće raspisan u drugoj polovini godine nakon kompletiranja obimne projektno–tehničke dokumentacije, dobijanja odgovarajućih saglasnosti od strane protivpožarne inspekcije i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i nakon dobijanja dozvola za izvođenje radova.

Inače, procedura izbora najpovoljnijeg izvođača za izvođenje građevinskih radova na energetskoj sanaciji objekata OB, putem javne nabavke je u završnoj fazi i u narednoj nedelji očekuje se zaključenje ugovora između Opštine i izvođača radova.

U okviru modernizovanja bolnice planirano je oko 300.000.000 dinara za nabavku nove opreme.

U toku su sastanci stručnog medicinskog osoblja i projektanata kako bi se izradile specifikacije potrebne opreme, nakon čega će biti poznat i precizniji iznos sredstava potrebnih za opremanje – kažu iz Opštine Gornji Milanovac.

Izvor: eKapija

Prethodni članakOglas za posao: Čačanskom restoranu hitno potrebni radnici
Sledeći članakGrad Požarevac ukazao poverenje čačanskom udruženju “Tri plus“

1 KOMENTAR

  1. Sve ovo je za svaku pohvalu, ali se postavlja jedno pitanje : “ Ko će da radi u Opštoj bolnici?“
    Naime, starosna struktura je izuzetno zabrinjavajuća.
    1/3 lekara će u narednih 5 godina otići u penziju, a primanje novih lekara je nemoguće dok se to ne desi. Jasno vam je, poštovani čitaoci, da je njima potrebno 4-5 godina da se vrate sa specijalizacije i zbog toga postavljam pitanje KO ĆE U TOM VREMENSKOM PERIODU DA LEČI građane Gornjeg Milanovca?!?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here