Pokrenut stečaj nad Fabrikom reznog alata, dug veći od 29 miliona evra

0
558

ČAČAK – Privredni sud u Čačku doneo je rešenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka nad Fabrikom reznog alata u ovom gradu zbog trajnije nesposobnosti plaćanja i gubitku koji je iznad visine kapitala.

Predlog za pokretanje postupka podnelo je Ministarstvo privrede Republike Srbije, a očekuje se i stav Ministarstva odbrane koje je aprila 2019. izdalo fabrici trogodišnju dozvolu za proizvodnju naoružanja i vojne opreme.

Prema podacima iz rešenja o pokretanju prethodnog stečajnog postupka, u koje je agencija RINA imala uvid, FRA je u blokadi od 7. septembra 2015. i sada potraživani iznos jeste 29, a imovina dužnika manja od obaveza za 21,7 miliona evra.

Većinski vlasnik fabrike je država, Akcijski fond ima 47,86, Fond PIO 9,79 odsto akcija, dok radnici poseduju 42,34 procenata. Ministarstvo za rad je odobrilo sredstva za isplatu socijalnog programa koja je u toku, reč je o 432 zaposlena, a Ministarstvo privrede naglašava u predlogu za stečaj da je realno očekivati da fabrika „neće moći da obavlja delatnost za koju je registrovana“.

Izvor: RINA

Prethodni članakManji procenat novozaraženih u Čačku, Milanovcu i Ivanjici
Sledeći članakBrnabić nakon sednice Kriznog štaba: Neće biti novih mera, kovid propusnice niko ne bi mogao da iskontroliše

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here