POKS Čačak uputio dopis organima FSS: Borcu 1926 je mesto u Prvoj ligi Srbije

12
547

ČAČAK – Gradska organizacija Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) u Čačku poslala je zvaničan dopis Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije i Odboru za hitna pitanja ove organizacija, u kojem upućuju molbu da se FK Borac 1926 naredne sezone omogući takmičenje u Prvoj ligi Srbije, nakon što je ekipa Žarkova odustala od učešća u narednom šampionatu.

Dopis POKS-a prenosimo u celosti i u integralnoj verziji:

Poštovana gospodo,

Obraćamo vam se povodom vaše odluke o popunjavanju Prve ige Srbije, pošto je FK Žarkovo napustilo takmičenje.

Verujemo da od svih klubova koji se pominju kao kandidati za popunu tog šesnaestog upražnjenog mesta FK Borac 1926 iz Čačka zaslužuje da dobije vaš glas i šansu da krene putem oporavka i povratka u sam vrh srpskog fudbala.

Vama, koji ste ceo život u fudbalu ne moramo do detalja da objašnjavamo ovakvu našu sugestiju i molbu koju vam ovim putem upućujemo.

Ipak, napominjemo nekoliko najbitnijih kriterijuma i činjenica na osnovu kojih ćete vi odlučivati o popunjenju lige, a vezano za naš gradski klub FK Borac 1926.

1. Tradicija

FK Borac 1926 je osnovan 1926. godine, najduže drugoligaš stare jugoslavije, igrao Ligu Evrope protiv FK Ajaksa iz Amsterdama, dva puta finalista Kupa Srbije, prvaci Jugoslavije u omladinskim kategorijama, itd, itd…

2. Infrastruktura

FK Borac 1926 ima kompletno renoviran gradski stadion, četiri pomoćna terena, teren sa veštačkom travom i mini-pič teren.

3. Finansije

Po informacijama iz uprave FK Borca 1926, dato je obećanje od gradonačelnika Čačka, g. Miluna Todorovića za dodatnih 20 miliona dinara za ovu kalendarsku godinu.

Uz svo dužno poštovanje svih ambicioznih kluba i njihovih uprava iz nekih manjih sredina, nedopustivo je i neodrživo, a na kraju nije ni u interesu razvoja ne samo fudbala u Srbiji, da prethodno pomenuti, manji klubovi godinama igraju Super ligu, a da FK Borac 1926, odnosno Čačak, tavori u trećem rangu takmičenja.

Znamo mi, a znate i vi, gde je bilo mesto Čačku kroz istoriju Srbije, kada se ona stvarala, oslobađala i iz pepela dizala i obnavljala.

Napominjemo činjenicu da je FK Borac prvi klub u Srbiji koji je sa svog grba uklonio petokraku i vratio stari grb iz 1926 na kome je čuvena lopta krpenjača.

Nema neophodnog vaskrsa i preporoda Srbije ako Čačak nije jedan od četiri ugaona kamena u njenom temelju.

Verujući da ćete doneti odluku koja će ispuniti Božiju i narodnu pravdu, da ćete slobodno mesto ustupiti našem i vašem FK Borac 1926!

Poverenik GO POKS Čačak Dragoljub Brković
Bivši fudbaler i koordinator POKS-a Goran Milovanović

Prethodni članakTop 5 najvećih stadiona na svetu
Sledeći članakFrancuski filmski karavan u Čačku: “Doba sazrevanja“

12 KOMENTARA

  1. Kakvo grejanje jadnom narodu sto je dobio stan da otkupi za 100 e.Ni meni niko nije grejanje radio nego sam pravio kotlarnicu.Grad treba da ima i fudbal i kosarku i zatvoren bazen,a tebe nek greje zena kuci ako je imas.

    • A tebeneka greje ovaj coordinator .
      Mama cacanima je dosta lopovskog fudbal i kosarke,uzimamje kroz piteze od usta gradjana i trpanje u dzep olosu fudbalskim.

  2. Verovatno će Poks da finasira ovu veštačku tvorevinu zvanu Provo.Neka privatizuju klub pa nek igraju ako hoće i ligu šampiona.Grad Čačak bolje da subvecioniše ovom jadnom narodu napr. grejanje neko da baca pare na prevarante u Borcu koji su ponovo sa novim imenom napravili dugovanja samo se to krije od građana!

  3. Ugasen FK Borac ostavljen dug od 3 miliona evra,kupljen lazni Borac1926 u Provu(Macva) sad i njega zaduzili al oce da ga silom proguraju jednu ligu dalje zarad kojeg politickog poena pa su probudili satelite da pisu u tu korist. Da je pravna drzava 3 tajkuna iz Cacka i 2 gradonacelnika Cacka bi bili na robiji zbog Borca !

  4. Lažni POKS ovci, potrčko Miluna Todorovića, očigledno želi da odvrati narod od alternative ovom režimu, kao i da skrene pažnju sa sns bolne teme. Džaba pokušavate, svi smo upućeni u to ko je uništio Borac i ko seoski klub Provo predstavlja kao Borac. Neće proći.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here