Pola visokih škola nema odgovarajući kadar, u jednoj arhitekta predaje sociologiju

1
223
Mladen Šarčević

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da Visoka škola za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu neće biti jedina kojoj je zabranjen rad.

On je za „Novosti“ rekao da će toga biti još jer ima mnogo nepravilnosti.

Naveo je da na jednoj od državnih visokih škola arhitekta predaje sociologiju, u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji predaju samo tri lekara. Šarčević je dodao da pola visokih škola nema odgovarajuće kadrove, najavljujući da će svi koji ne poštuju zakon biti kažnjeni i da će biti iskorenjeno sve što ne valja.

On je ovo rekao nakon što je Prosvetna inspekcija posle vanrednog nadzora zabranila rad Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu. Prethodno je rad zabranjen u školama u Tutinu i Trsteniku.

Ministar je naglasio da škola u Kragujevcu nije akreditovana, te da je radila sa početnom akreditacijom, jer nisu dobili licencu za rad.

Moramo da uvedemo indikatore kvaliteta, a to je najteži posao. Za to imamo podršku akademske javnosti – rekao je ministar.

On je pojasnio da su svake godine odreene oblasti u fokusu rada inspekcije, a da su ove godine to privatne ustanove. Inspekcija je bila i na jednom od fakulteta Megatrenda gde je utvrđeno da ne ispunjavaju sve uslove, pa im je ostavljen rok da navedene nepravilnosti isprave.

Ministar je najavio da će proces akreditacije visokoškolskih ustanova biti pažljivo praćen.

Kao poseban problem, naveo je visoke škole u Srbiji i istakao da je mreža visokih škola, koju je Ministarstvo prosvete uvelo, mnogo doprinela regularnosti u poslovanju.

Da nismo uradili ovu mrežu, pola tih škola ne bi moglo da se akredituje – kazao je ministar Šarčević.

Izvor: Tanjug, Novosti

Prethodni članakSutra ističe rok za plaćanje poreza na imovinu
Sledeći članakPromocija zbornika posvećenog stvaralaštvu pisca Vladana Matijevića

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here