Policijska uprava Čačak: Apel vozačima traktora

2
431

ČAČAK – Pripadnici saobraćajne policije u Čačku, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu pojačano će kontrolisati vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina.

Iz Policijske uprave Čačak naglašavaju da će poseban akcenat biti na otkrivanju prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju ovi vozači.

Apelujemo na vozače ovih vozila da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti. Podsećamo da je potrebno da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno – navodi se u saopštenju čačanske saobraćajne policije.

Podsećaju i da traktoru mogu biti pridodata najviše dva priključna vozila, na kojima se može prevoziti onoliko osoba koliko je označeno u saobraćajnoj dozvoli i na mestima koja su za to predviđena, pa se tako na priključnom vozilu koje vuče traktor može prevoziti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri.

Apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina – zaključuje se u saopštenju.

Na teritoriji Moravičkog okruga u poslednjih sedam dana nastradala su dva vozača nakon prevrtanja traktora, od kojih jedan smrtno, dok je drugi sa teškim telesnim povredama prebačen u Klinički centar Kragujevac.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU petak zaprašivanje komaraca u Čačku, posebno upozorenje za pčelare
Sledeći članakLeposavić: Malinarima ne preporučujem da u zasadima menjaju sorte

2 KOMENTARA

  1. Sve je to uzalud. Srpski seljak je to. Radi šta hoće. Tera po svom. Boli ga dupe da li će nekome nauditi. Pa oni svoju decu, unuke stavljaju za volan. Kad to vidim, bude mi loše. Dosta je, da ne dužim.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here