Policijska uprava Čačak: Poledica ne govori istinu

2
3433

ČAČAK – Policijska uprava u Čačku saopštila je da su apsolutno netačne i zlonamerne tvrdnje da je Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, pozivan da dođe u stanicu zato što je zakazao konferenciju za medije.

Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da je u prostorije PU u Čačku juče u 19.50 sati sam pristupio pravni zastupnik Mirka Poledice, i dostavio prijavu skupa za 5. avgust ove godine. U podnesku je navedena molba da „ukoliko je to moguće Policijska uprava pošalje obezbeđenje“, kao i da je za navedeni događaj angažovano profesionalno obezbeđenje.

Na pitanje da li očekuje narušavanje javnog reda i mira ili bilo kakve druge probleme, s obzirom da traži prisustvo policije, odgovorio je da iako nema zakonsku obavezu da prijavi konferenciju to čini upravo zato što može doći do problema, kao i da je potrebno pozvati Poledicu i obaviti razgovor sa njim, jer skup prijavljuje Poledica, a on je samo doneo dopis.

Dežurni starešina je nakon toga pozvala Poledicu, obavestila ga o razgovoru sa njegovim pravnim zastupnikom, kao i da se poziva da dođe u Policijsku upravu kako bi se blagovremeno obavio razgovor o okolnostima koje mogu dovesti do eventualnog ugrožavanja bezbednosti prisutnih građana i narušavanja javnog reda i mira. Iako je isti najavio da će doći, to nije učinio.

Jedini osnov pozivanja bilo je isključivo prikupljanje obaveštenja o eventualnom narušavanju javnog reda i mira i ugrožavanju bezbednosti, na koje je ukazao sam podnosilac obaveštenja o planiranom događaju.

Izvor: PU Čačak

Prethodni članakIvanović: Utakmica sa reprezentacijom potvrda da je Čačak najkošarkaškiji grad u Srbiji
Sledeći članakSavez za Srbiju zahteva ostavku Todorovića i Đokovićke zbog Morave i Borca

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here