Savez za Srbiju zahteva ostavku Todorovića i Đokovićke zbog Morave i Borca

1
327

ČAČAK – Predstavnici Saveza za Srbiju u Čačku zatražili su od gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića i njegovve pomoćnice Mirjane Đoković da podnesu ostavke zbog situacije vezane za FK Borac i zagađenja Zapadne Morave.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da bi ostavka Todorovića i Đokovićke bio moralan čin nakon “poslednja dva skandala“.

To je prevrišlo meru vlasti SNS u našem gradu. Propast FK Borac, sportskog brenda starog 93 godine, koji je ostao dužan kako zaposlenima u klubu, tako i igračima i trenerima, i na kraju i državi za porez, ut odgovornost svih političara koji su se smenjivali u Upravnom odboru kluba u ovih sedam godina vlasti Srpske napredne stranke, nesumnjivo mora da rezultira nečijom ostavkom, odnosno odgovornošćću, pa i krivičnom odgovornošću za finansijske i druge malverzacije u ovom klubu. Kada će za propast kluba odgovarati članovi upravnih odbora do sada, kao što su Aleksandar Maksimović, Radenko Luković, Marko Parezanović, Milan Bojović, Vladan Milić, pa sve do Ostoje Mijailovića i Miluna Todorovića koji su nas godinama zaluđivali i pričali prazne priče da će sa FK Borac biti sve u redu – naveo je Obradović.

On je rekao da su Milun Todorović i Mirjana Đoković najpre ubeđivali građane da kompanija “Sloboda“ nije zagađivač Morave, da bi pre nekoliko dana ipak priznali da ta fabrika ispušta ulja i naftne derivate u dve čačanske reke.

Poverenica Gradskog odbora Dmokratske stranke u Čačku Mirjana Milenković Talović istakla je da je gradonačelnik u dosadašnjim izjavama uvek govorio ko nije zagađivač Morave, a da nikada nije otkrio ko jeste.

Mi ovoga trenutka opet ne znamo ko je zagađivač Morave ovih godinu dana, već smo čuli da je slučajno došlo do izlivanja štetnih materija iz “Slobode“, jer nisu dobili potvrdu u poslednjih godinu dana. Zatim, neko je potrošio novac, ali gradonačelnik stalno govori ko nije, a to su oni njegovi najbliži saradnici. Javnost, opozicija, građani i svi mi tražimo od gradonačelnika da nam kaže ko jeste. Ko jeste zagađivač, ko jeste nenamenski potrošio novac, jer je to u suštini njegov posao – rekla je Milenković Talović.

Boško Obradović naglasio je da kada je u pitanju zagađenje Morave odgovornost moraju da snose i direktor kompaije “Sloboda“, kao i ministar odbbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPolicijska uprava Čačak: Poledica ne govori istinu
Sledeći članakDarko Rajaković pred utakmicu Borca i reprezentacije Srbije: Veliki dan za čačansku košarku

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here