Policijska uprava: U Čačku smanjen broj krivičnih dela, povoljna bezbednosna situacija

0
351

ČAČAK – Ukupan broj evidentiranih krivičnih dela, saobraćajnih nezgoda, poginulih osoba i broja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira smanjen je u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je načelnik Policijske uprave Čačak Draško Darijević.

On je na konferenciji za novinare prezentovao pokazatelje stanja bezbednosti na području PU Čačak od januara do septembra ove godine, ocenivši bezbednosnu situaciju u Čačku i Moravičkom okrugu kao povoljnu.

Naglasio je i da su svi policijski poslovi u potpunosti realizovani.

Darijević se osvrnuo na rad pojedinih službi, istakavši Službu upravnih poslova, koja je, kako je naveo, sa ograničenim kadrovskim resursima obavila ogroman posao.

U domenu službe Upravnih poslova primljeno je 15.294 zahteva za izdavanje ličnih karti, 53 zahteva za državljanstvo, 4.322 prijave prebivališta, 13.481 putna isprava, izdato je 19.763 saobraćajne dozvole, primljeno je 10.964 zahteva za izdavanje vozačkih dozvola, izdato je 1.947 probnih vozačkih dozvola. To je ogroman posao. Znam da je povremeno nezadovoljstvo garađana zbog gužvi, ali svi zahtevi građana rešeni su u zakonskom roku – istakao je načelnik PU Čačak.

On je izrazio zadovoljstvo odzivom građana za predaju nelegalnog oružja.

U ovom periodu predato je 2.035 komada oružja, 1.187 komada minsko-eksplozivnih sredstava i 90.595 komada municije.

Prvi čovek čačanske policije naveo je da je toku projekat “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“

Izuzetnu saradnju imamo i sa školama i Školskom upravom. Osnovni cilj svega je da učenici usvoje znanja i veštine o bezbednom ponašanju u stvarnosti i virtuelnom okruženju, kada je bezbednost u saobraćaju jer su svi učesnici i na jedan i na drugi način, da pokušamo da stvorimo kod njih svest o bezbednosnom ponašanju kako bi izbegli situacija sa tragičnim posledicama. Veliki je to obim poslova, veliki broj službenika je angažovan, oko 80 službenika je samo prisutno u školama mimo predavača po ovim temama koje se realizuju u formi radionica – rekao je Darijević.

On je naveo i da je u proteklih godinu dana u radni odnos primljen 31 policijski službenik.

Izvor. Morava info

Prethodni članakDveri predstavile program za lokalne izbore “Za novi Čačak 2024-2028.“ sa 12 tačaka
Sledeći članakVelimir Ilić: Čačanska bolnica je na izdisaju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here