Pomoćnica gradonačelnika o situaciji sa odlaganjem smeća u Čačku

4
1986
Foto: RINA

ČAČAK – Početkom maja izbio je veliki požar na deponiji “Duboko“ u Užicu na koje otpad odlaže osam lokalnih samouprava Moravičkog i Zlatiborskog okruga. Od tada svi ovi gradovi i opštine su se našli u veoma nezavidnoj situaciji, jer je veliko pitanje gde će odvoze otpad dok deponija “Duboko“ opet ne počne sa radom.

Do većeg gomilanja smeća došlo je na transfer stanici u Prelićima u Čačku.

 • Na teritoriji Čačka dnevno se sakupi oko 150 tona mokre i suve frakcije, a da bi se izbeglo gomilanje smeća na Transfer stanici, gradsko rukovodstvo i predstavnici JKP “Komunalac” tražili su brzo rešenje za prevazilaženje date situacije. Najpre je zaključen ugovor sa JKP “Čistoća“ iz Kraljeva, a nakon toga i sa JKP “Komunalac“ iz Knića – istakla je za agenciju RINA Marjana Petronijević, pomoćnica gradonačelnika Čačka.

Ona takođe dodaje da nakon isteka ugovorenih rokova i ograničenih kapaciteta u ovim lokalnim samoupravama, pored oglaganja na Transfer stanici, Gradska uprava za urbanizam, na zahtev JKP “Komunalac“, izdala je Informaciju o lokaciji za katastarske parcele koje se nalaze u obodnom delu Transfer stanice, a koje su po važećoj planskoj dokumentaciji grada Čačka planirane za ispomoć Transfer stanici u slučaju potrebe širenja ili akcidentnih situacija na nivou grada i one se trenutno koriste za odlaganje otpada.

 • To naravno nije trajno rešenje, već samo privremeno. Zaključen je ugovor sa još jednom JLS kako bismo što pre rešili problem nagomilavanja komunalnog otpada. Do konačnog rešenja situacije pronalazimo prelazna rešenja kako bismo što efikasnije upravljali otpadom – naglašava Petronojević.

Gradovi i opštine osnivači i nadzorni odbor JKP “Duboko“ uputili su predlog Ministarstvu za zaštitu životne sredine da se omogući privremena dozvola za rad Dubokom za period realizacije radova na stabilizaciji i proširenju postojeće deponije i čekamo zvaničan odgovor.

 • Istakla bih da u potpunosti razumemo zabrinutost gradjana koji žive u blizini obodnog dela Transfer stanice koji se sada privremeno koristi za odlaganje otpada zbog čega smo održali i sastanak sa predstavnicima građana tog naselja kako bismo ih upoznali sa situacijom i odgovorili na sva njihova pitanja i zabrinutost – zaključuje Petronijević.

Izvor: RINA

Prethodni članakVelimir Ilić: Opozicija će početi da donosi smeće ispred zgrade Gradske uprave
Sledeći članakBivši kapiten Borca prvo pojačanje Čačka 94

4 KOMENTARA

 1. Eto Violeta dobila si odgovor. Jesi li sada zadovoljna? Maja je te oduvala sa ovim saopstenjem, sada je 1:0 za Maju. Tvrd je orah voćka čudnovata, ne ulazi Violeta sa Majom u klinč. Idi čuvaj unuke!

  • Jel ti komentarišeš neku utakmicu, bote jadni? Ko je koga oduvao, ko vodi kojim rezultatom i sl. A da slučajno se nije smrad od deponije doduvao do tvog nosa , sram te bilo? Botovi su uz vlast makar se svi ugušili i zarazili! Sekta pokvarena.

  • Jadni polupismeni komentar. Kakva Maja, kakvo duvanje?
   Osoba ne zna gde se našla, što nije ni čudno jer nema nikakvog dodira ni obrazovanja za zadatu oblast. A radi se o glavi svima nama. Koga Vi prozivate, a koga štitite a stvar je opšteg interesa i značaja. Ne kevćite po svaku cenu.
   Mada kad pogledamo ko nam je ministarka koja pomaže našoj pomoćnici, možemo mirno da spavamo, zar ne?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here