Ponoš: Još jedan mandat aktuelne vlasti Srbija neće izdržati

10
247

Predsednički kandidat opozicione koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije“ Zdravko Ponoš izjavio je da nema “plan B“ u slučaju da ne uspe na izborima, jer se uključio u “sklanjanje sadašnje vlasti, čiji još jedan mandat zemlja ne bi mogla da izdrži“.

Ponoš je, u gostovanju na Radio-televiziji Srbije, istakao da je kandidaturu prihvatio uz uslov da “on bude on“, a ne neki član neke partije.

Rekao je da se zalaže za to da Srbija bude dovršena država, što sada nije.

Verujem da ova vlast nije imala lošu nameru, imala je lošu organizaciju – ocenio je Ponoš, uz poruku da će posle izbora 3. aprila, kakav god rezultat bio, svakog moći da pogleda u oči, a da je predsedničku kandidaturu prihvatio jer smatra da je to gest patriotske obaveze i patriotski čin.

Ponoš je, komentarišući odnose u regionu, konstatovao da su oni gori nego pre 10 godina i da je zbog toga “apsolutno protiv ideje o srpskom svetu, koja se zagovara iz Beograda, i protiv jednog vođe“, ali je za poštovanje Dejtonskog sporazuma.

Srbi u regionu treba da tamo ostvaruju svoja prava, a ne da ih podbunjuju iz Beograda – rekao je on i ukazao da treba omogućiti školovanje studenata u Srbiji.

Na pitanje o rešenju kosovskog problema, Ponoš je podsetio da je u njegovom zavičaju, Kninskoj krajini i severnoj Dalmaciji, to oduvek bilo pitanje identiteta i da to nije nešto što treba da se rešava sad, hitno i trajno.

Treba polako, u interesu našeg naroda. Kosovo nije pitanje jedne generacije, nego našeg identiteta stolećima. To pitanje mora da se rešava, ali ne treba da žurimo, nemamo karte u rukama – upozorio je Ponoš.

Izvor: FoNet

Prethodni članakOvako kladionice predviđaju ishod izbora u Srbiji
Sledeći članakKomunalna inspekcija i Komunalna milicija Čačka dobitnici priznanja za sprovođenje mera tokom kovid epidemije

10 KOMENTARA

  1. Ponoš je za razliku ove desetogodišnje pošasti oličenje pristojnosti, elokventnosti, razuma i svega što ta funkcija zahteva. Neodlučnima bih poručio da opet ostanu kod kuće, da bi se nastavio ovaj čemer, jad i inflacija. Sami će uostalom ostati jer će se svi ostali iseliti u pristojne države. Pa vi vidite..

  2. Izadjite malo iz grada botovi usmrdeli da se malo vazduh precisti i da ne budemo najzagadjeniji grad…i ja sam slusao Tadica sta su mu trazili za izbore i nije prihvatio ali jesu vucko i tomo i zato nam je ovako… kako je jadno biti sns bot!!!

  3. Ti tačkasti ne znam šta je gramatički pogrešno u komentaru. Ma nije ni bitno. Evo ja Ponoša ne znam. Ali i ja sam slušao Tadića, Šutanovca. Iz njihovih priča sam zaključio kao i Čačanin.

  4. Lepo pričaš al ne vredi. Sve se vidi. Ko hoće. A ko neće neka te sluša. Tebe i ostale, koji ste se razmileli po Srbiji i pričate li pričate. Uglavnom u etar.

  5. Ti patriota? Pitaj Tadića i oficire. Zaro ćuti, pokri se. Gde si bio do sad. Sad si se pojaio. Kao i svi. Da se ogrebete još malo. E neće moći. Niko nije lud. Da ti veruje u lepe priče.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here