Ovako kladionice predviđaju ishod izbora u Srbiji

9
1360

Nedelju dana uoči izbora, pojedine kladionice predviđaju i dalje da će predsednik države biti izabran u prvom krugu.

Predviđa se i manji odziv birača nego pre skoro mesec dana.

Kladionica Meridijanbet je 4. marta predviđala odziv na parlamentarnim izborima od 59,5 odsto, dok je sedam dana uoči glasanja taj procenat 57,3 odsto. Odziv birača na beogradskim izborima pre 24 dana bio je 54,5 odsto, a sada se predviđa procenat manje.

Na kladionici su pali i procenti stranaka, pa iako se predviđa da će Srpska napredna stranka osvojiti najviše – 51,5 odsto, to je dva odsto manje nego 4. marta.

Kladionica Meridijanbet ponudila je kvotu od 1,01 da će predsednik Srbije biti izabran u prvom krugu izbora, dok je kvota da se to neće dogoditi pet.

Predviđa se da će aktuelni predsednik Aleksandar Vučić osvojiti više od 50,1 odsto glasova u prvom krugu i kvota na to je 1,01, dok je kandidatu opozicije Zdravku Ponošu za drugi krug data kvota od 1,05.

Ponoš ima kvotu od sedam da će biti izabran za predsednika Republike.

Prema kvotama iz kladionice, SNS može da računa na glasove 51,5 odsto birača, Ujedinjena Srbija na 15,1 odsto, a Socijalistička partija Srbije ima 7,7 odsto podrške.

Cenzus bi, prema kladionicama, mogle da pređu liste koalicije Moramo sa 4,7 odsto, Zavetnici sa 3,1 odsto, kao i koalicija NADA sa 3,05 odsto.

Blizu cenzusa su Suverenisti sa 2,9 odsto, Patriotski blok je na 1,55 odsto, a Srpskoj radikalnoj stranci 1,43 odsto, dok je lista „Ajmo, ljudi“ na 1,3 odsto.

Kvote za rezultate parlamentarnih stranaka kreću se od 1,7 do 1,9.

Kada je reč o budućem gradonačelniku Beograda, kladionice najviše šansi daju kandidatu Srpske napredne stranke Aleksandru Šapiću koji ima kvotu od 1,75, za pobedu kandidata Ujedinjene Srbije Vladete Jankovića kvota je tri, a za pobedu Dobrice Vesilinovića pet.

Izvor: FoNet

Prethodni članakČačanska kompanija raspisala konkurs za prijem pet radnika
Sledeći članakPonoš: Još jedan mandat aktuelne vlasti Srbija neće izdržati

9 KOMENTARA

    • Poenta je u tome da ovih što hoće da glasaju za SNS ima neuporedivo više od nas što nećemo. Možemo da se zavaravamo da nije tako,

  1. Nemojte nasedati na naprednjačku propagandu…te kvote tako pišu i dostupne su na jedan klik ali kada odete da uplatite kvote su drugačije!!!Na primer kvota na SNS na tom procentu od 51% je 1,6 da će manje da osvoji a 2 da će više da osvoji….a na netu piše po 1,8 za manje i više….što znači da je veća verovatnoća da će manje da osvoji nego više……isto je sa izlaznosti!!!

  2. Dolazite autobusima kaže SNS funkcioner. Pa makar da je rekao brzim vozom pa onda ok. Ovo da nije tužno i da Kusturica nije Vučićev sjajan film bi mogao da se snimi. Crni humor napredni.

  3. Meridian, kažete? Potpuno merodavno, ne trebaju izbori, sve završite sada da se ne troše pare bezveze. Ni narod nam ne treba, otpišite državljane, najuriti narod, neka dođu Kinezi i Rio Tinto da kopaju, migranti neka im spremaju hranu i to je to. Adio.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here