Ponovo radi Stočna pijaca u Čačku

0
768
Foto: Farma Bunford

ČAČAK – Nakon perioda zabrane rada zbog epidemije afričke kuge svinja, Ministarstvo poljoprivrede je donelo odluku o ponovnom otvaranju Stočne pijace u Čačku, što će omogućiti ponovni promet stoke na tom mestu.

Iz JKP “Komunalac“ naglašavaju da će, u cilju očuvanja zdravlja i bezbednosti životinja, kao i prevencije širenja bolesti, biti intenzivirana kontrola zdravlja svih životinja na Stočnoj pijaci.

Ova mera ima za cilj zaštitu stoke, trgovaca, i šire zajednice od potencijalnih bolesti, čime se osigurava zdrav i bezbedan promet stoke. Kontrola zdravlja životinja će biti sprovedena u skladu sa najvišim standardima i u saradnji sa veterinarskim stručnjacima – saopšteno je iz “Komunalca“.

Novo radno vreme Stočne pijace je petkom od 6 do 12 časova.

Nadležni u “Komunalcu“ upozoravaju i da se životinje mogu staviti u promet u sledećim okolnostima:

– Ako je obeležena i registrovana i ako potiče iz objekta il gazdinstva registrovanih u Centralnoj bazi.

– Životinju u prometu mora da prati uverenje o zdravstvenom stanju životinje (Bilet) izdati od strane nadležne veterinarske stanice koja je sprovela Program mera a na osnovu dokaza o izvršenim merama po Progamu mera. Bilet važi deset dana, produžava se na poleđni, najviše do jedne godine.

– Van teritorije Čačka mora da ima potvrdu o zdravstvenom stanju pošiljke u prometu i da odmah novi vlasnik je obvezan da za kupljenu životinju izvšri prenos uverenja o zdravstvenom stanju životinje na svoje ime.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanin ostvario istorijski trijumf u NBA ligi, igrači ga polivali vodom
Sledeći članakVečeras pozorišna predstava “Kerovi“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here