Poplavljeni: Vlastima sve preče od kanala Parmenac – Katrga

0
293

ČAČAK – Udruženje “Poplavljeni 1965. 2014.“ oglasilo se saopštenjem za javnost povodom problema sa kojim se godinama suočavaju.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Sve na ovom svetu je prolazno, nestaje i zaboravlja se, jedino laž i sramota ostaju večno da ukazuju na one junake koji su se njome služili. Neretko se u javnom govoru izreknu mnoge stvari koje nikada ne dočekaju svetlost dana, pa tako i mnoge reči koje su nama upućene, očigledno ostaju ovekovečene da svedoče o onima koji ih izgovoriše. A šta je to rečeno?

Rekonstrukcija kanala počinje, sredstva obezbeđena – Vlade Milić 2012
Rekonstrukcija kanala kreće, bira se izvođač radova – Snežana Bošković Bogosavljević 2015
Rekonstrukcija kanala Parmenac-Katrga počinje u prvoj polovini 2018 – Milan Bojović
Rekonstrukcija kanala Parmenac-Katrga počinje u prvoj polovini 2019 – Goran Puzović

Za one koji ne znaju ovo, su nosioci vlasti u poslednjih 7-8 godina i to pomoćnici gradonačelnika Čačka, direktor Srbijavoda i ministarka za zaštitu životnu okolinu (doduše bivša). I šta smo dobili? Dobili smo to da je prošlo vreme, godine, a da je sve ovo očigledno bila velika obmana građana. Zašto? To bismo i mi želeli da znamo.

Nakon poplava svima su puna usta bila da treba rešiti probleme, da jedan dinar uložen u prevenciju spasava sedam dinara potencijalne štete itd. I evo, dođe i ta prva polovina 2019, skoro ulazimo u četvrti mesec, a na kanalu ne da se ništa nije počelo (čak ni pripreme), već on pun fekalija dočekuje još jedno leto, da nam zagorča život. A mi kao poslušni građani, na sve to treba da ćutimo i prihvatimo činjenicu da živimo u zlatno doba. Možda bojom fekalije nekada i podsećaju na zlatnu boju, ali miris sigurno da ne odaje utisak lepog i ugodnog života. Ali koga je još za to briga. Ima važnijih stvari. Bitne su atletske staze, rekonstrukcija bedema, radničke sportske igre, sadnja drveća, a mi kada smo čekali do sada, možemo još malo da se strpimo. Do kada, pitamo se mi?

To što nas oni koji kroje naše živote i našu sudbinu ne zarezaju ni trunke, to govori o njihovom shvatanju vlasti. Bitno je da narodu daju hleba i igara, a realne probleme rešiće neko drugi. Verovatno će ovo ostati nekoj budućoj garnituri vlasti, to je sada očigledno. Ali postavljamo pitanje u ime svih onih koji žive duž kanala, koji ove prolećne dane dočekuju sa starim problemima i smradom u vazduhu, da li mislite da ste položili ispit vlasti koja je odgovona pred građanima? Iz našeg ugla niste. A vi očigledno ionako za to ne marite, već nastavljate istu priču na koju smo navikli i od bivših. Videćemo do kada i koliko dugo. Nemojte posle da bude kao i kod vaših prethodnika, koji su nas u sumrak svoje vladavine zvali i obećavali kule i gradove. Mi smo odavno shvatili da obećanja služe kao kupovina vremena. Voleli bismo da nismo u pravu, a na vama je da nas demantujete, jer tri meseca brzo prolete.

Udruženje “Poplavljeni 1965. i 2014.“

Prethodni članakU ratovima od 1991. do 1999. godine poginulo 55 Čačana, evo spiska
Sledeći članakTodorović: Nikada nećemo zaboraviti 78 dana zločinačkog bombardovanja

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here