Poruka sa protestnog mitinga u Beogradu: Vučiću, ne damo Kosovo i Metohiju

10
521

Skup pod nazivom “Srbija pamti, brani, ne da“ u organizaciji poslaničkih grupa Dveri-Patriotski blok, koalicija NADA i Zavetnici, održan je sinoć u Beogradu.

Protestno okupljanje okončano je ispred zgrade Predsedništva Srbije govorima lidera parlamentarnih stranaka i učesnika, koji su istakli da ne prihvataju francusko-nemački predlog o Kosovu i Metohiji.

Okupljenima se prvo obratio istoričar Miloš Ković koji je izjavio da je ovo “srpski sveti skup“ i da su se okupili da bi, kako je rekao, “branili državne granice naše otadžbine“.

Lider POKS-a Vojislav Mihailović poručio je da predsednik Srbije, ukoliko pristane na evropski plan za Kosovo, mora da podnese ostavku i raspiše vanredne izbore.

Ovo je klasična podvala. Svi dobro znamo da će na vratima EU Srbiji biti postavljena rampa, da mora da ispuni još samo dva uslova, a to je da i formalno prizna Republiku Kosovo i da pristane na ukidanje Republike Srpske – rekao je Mihailović.

Profesor sa Medicinskog fakulteta na KiM Aleksandar Ćorac rekao je da je ovaj skup organizovan da bi se borili za Srbiju koja će biti dostojna dece “koja će doći posle nas i koja se neće stideti onoga što smo mi uradili“.

Samo takva Srbija garant je srpskog naroda, Srbije sloge, Srbije pravde, Srbije ljubavi, ponosne zemlje u kojoj će slobodno šetati slobodni ljudi. A takve Srbije nema bez Kosova i Metohije – poručio je Ćorac.

Na skupu je, u ime organizacionog odbora Studentskog protesta, govorio Stefan Simonović, koji je zatražio da se prekine briselski dijalog i da se pregovori o Kosovu vrate u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Prof. dr Ratko Ristić, prorektor Beogradskog univerziteta, je istakao da ne može biti članstva za Kosovo u međunarodnim organizacijama, već se samo može govoriti o reintegraciji oduzete teritorije.

Predsednica srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski poručila je da je ovo Srbija koja je uvek govorila ne ultimatumima i da predsedniku Srbije poručuje da i on to isto kaže, jer se, kako naglašava, ovde srpski narod pita.

Pozivamo predsednika da sutra u Ohridu sve odbije, ceo francusko-nemački ultimatum, svaki član. To nije sporazum, to je izdaja. U ime celog srpskog nacionalnog bića, u ime Srbije koja će braniti Ustav, u ime predaka i potomaka kažem ne ultimatumu, ne kapitulaciji – poručila je Đurđević Stamenkovski.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da je ovaj skup sećanje na martovski pogrom na KiM iz 2004. godine, kao i 24. godine od bombardovanja i prilika da se setimo srpskih heroja od Kosovskog boja do Košara i Paštrika.

Zato smo mi večeras ovde, da pred sutrašnji Vučićev put u Ohrid pošaljemo jasnu poruku da sutra u Ohridu postoji samo jedan put države Srbije, a to je odbacivanje francusko-nemačkog sporazuma, odmah i u celosti – poručio je Obradović.

Skup se završio obraćanjem predsednika Nove demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića, koji je rekao da je francusko-nemački plan zapravo sporazum o stvaranju nezavisnog Kosova, pravljenju Velike Albanije i udaru na Republiku Srpsku.

Podesećamo da je više hiljada ljudi je zbog policijske represije bilo onemogućeno da dođe u Beograd, jer su autobusi i minibusevi sa građanima iz cele Srbije bili zaustavljani i slati na vanredne tehničke preglede.

Izvor: Tanjug, Beta

Prethodni članakNije više pitanje da li će rate kredita rasti, već koliko
Sledeći članakMijatović: Nemamo izbora, idemo na pobedu protiv Mege

10 KOMENTARA

  1. Dex,prijatelju 700000 nedužnih Srba glavom platili u Jasenovcu,,u zadnjem ratu skoro isto proterano a slobodu dočekalo 20 000 ,koji imaju manje prava nego Kurdi u Turskoj.Da nam nije bilo Radovana,Ratka i hrabrog naroda Republike Srpske nebi u BiH imali deset hiljada Srba.

  2. Ima li ko da kaže ovim ljudima da se trenutno nalazimo u trećoj dekadi 21 veka.Ove njihove priče su bile populističke i u prvoj polovini 20 veka.Tri miliona Srpskih glava je pod zemljom zbog toga što nismo hteli da nešto damo.Kosovo je uzeto u naručje SAD i većine Evropskih zemalja,da imaju imalo pameti a ne mržnje niko se nebi ni bavio ni Kosovom ni Srbijom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here