Posle 40 godina kompletna zamena vodovodnih instalacija u centru grada, dinamika radova bolja od predviđene

6
2082

ČAČAK – Zamena postojećih vodovodnih instalacija u Ulici župana Stracimira odvija se dinamikom koja je bolja od predviđene, kaže zamenik direktora tehničkog sektora JKP “Vodovod“ Ljubiša Čkonjević.

Kako je Čkonjević objasnio u izjavi za Morava info, u prvoj fazi rekonstrukcije centralne saobraćajnice u gradskom jezgru menja se vodovodna instalalacija stara više od 40 godina – limeno-gvozdena linija fi-125 i većina pocinkovanih priključaka.

 • Pocinkovana instalacija je nakon više od 40 godina u zemlji u veoma lošem stanju. Limeno-gvozdena je u nešto boljem, ali je u potpunosti menjamo TP cevima prečnika fi-160. Kompletna instalacija vode biće zamenjena – navodi Čkonjević.

Dinamika radova je, prema njegovim rečima, veoma dobra.

 • Mislili smo da ćemo možda imati više problema, ali zasada ide dobro. Utisak je da smo znatno ispred roka kada je dinamika radova u pitanju. Nadam se da ćemo do subote proći Rajićevu ulicu i da oslobodimo front “Ratku Mitroviću“ da oni krenu sa radovima od Hajduk Veljkove, a mi da nastavimo ka Gimnaziji – kaže Čkonjević.

On ne očekuje veće izazove i prbleme kada je u pitanju deo posla vezan za “Vodovod“.

 • Prošli smo delove kojih smo se potencijalno plašili. Postavićemo nove instalacije i sve će biti u redu – zaključio je Čkonjević.

On je naglasio i da se fekalna instalacija neće raditi u ovoj fazi.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPlanska isključenja struje za petak, 8. mart
Sledeći članakKomedija “Žene u crvenom“ u Gornjem Milanovcu

6 KOMENTARA

 1. Sto bi sad radili i fekalnu kanalozaciju o jednom trosku, kad mogu posle da prekopaju sve jos jednom za jos jednu kombinaciju

  Pa dokle bre vise?!

  • razmislite da li idu istom trasom te cevi. Reklo bi se da ne, sto je i logicno da se fekalna odvoji od vode, zbog eventualnog pucanja i problema prilikom toga.
   Nemojte samo napadati, ako se vec ne razumete u neke stvari

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here