Potpisan Memorandum o aktivnijem učešću predškolaca i učenika u kulturnim sadržajima u Čačku

1
525

ČAČAK – Predstavnici grada Čačka i direktori ustanova kulture, predškolskih ustanova i osnovnih i srednjih škola, potpisali su Memorandum o saradnji.

Kako je objašnjeno, ovaj dokument podrazumeva aktivno uključivanje učenika u kulturu, njihovo prisustvo raznim kulturnim manifestacijama, a sve sa ciljem da deca predškolskog i školskog uzrasta razviju kulturne navike i nauče što više o bogatoj kulturi i istoriji grada Čačka.

Memorandumom je predviđeno da sve srednje i osnovne škole u svoj godišnji plan uključe i posete ustanovama kulture.

Saradnja se uspostavlja radi aktivnijeg i kontinuiranog uključivanja svih učesnika iz sistema formalnog preduniverzitetskog obrazovanja u kulturne sadržaje i događaje, organizovane od strane ustanova kulture. Cilj je dodatno neformalno, ali i formalno obrazovanje, iz oblasti nacionalnog i zavičajnog kulturnog nasleđa, kao i prisustvo dece na aktuelnim programima kulturnih ustanova i stvaranje povoljnijih uslova za participaciju dece i mladih školskog uzrasta u kulturnom životu – rekao je Miloš Papić, gradski većnik zadužen za resore obrazovanja, nauke i kulture.

Reč je o pilot projektu, a kako je istaknuto, Memorandum je obavezujući samo za narednu školsku godinu.

Videćemo kako se sve što smo zamislili bude realizovalo u praksi, pa ćemo sledeće godine, ako bude potrebe, revidirati sporazum i potpisati ga na duži period, od pet do od 10 godina – rekao je Papić.

On je naglasio da su uloga kulture u obrazovanju i uloga obrazovanja u kulturi izuzetno bitne i neraskidive celine, tako da bi ovakav sporazum trebalo da bude trajno važeći.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOd ponedeljka neposredna nastava u svim školama u Srbiji
Sledeći članakManje prijema nego otpusta na kovid odeljenju bolnice, preminuo stariji Čačanin

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here