Potpisan sporazum o kulturnoj saradnji Čačka i Nikšića

3
319

ČAČAK – U Nikšiću su krajem prošle nedelje zaključeni sporazumi o kulturno-poslovnoj i međunarodnoj saradnji između Nikšića i Čačka.

Sporazume su potpisali Radinko Krulanović, direktor Nikšićkog pozorišta, Miodrag Čizmović direktor Javne ustanove “Zahumlje“ i Radisav Luković, direktor Doma kulture Čačak.

Cilj potpisanog sporazuma je da kulturne institucije dva grada otvore svoja vrata za stvaraoce i kulturne poslenike i pokažu da kultura oplemenjuje, obogaćuje i ujedinjuje ljude.

Za kulturu ne treba da postoje granice, ne treba da bude prepreka, nego treba da se deli da bi je imalo što više, da bi je umnožavali. Bavimo se svim vrstama umetnosti. U našoj ustanovi zastupljeni su književni program, likovni, kulturno–obrazovni, filmski, pozorišni i muzički program, kao i edukativni sadržaji iz oblasti baleta, glume i likovne umetnosti… Sve ono što čini kulturni život jednog grada nalazi se pod našim krovom, a sve te programe možemo organizovati i pokazati našim prijateljima u Nikšiću – kazao je tom prilikom Radisav Luković, direktor Doma kulture Čačak.

Ovo je uvertira za nešto što će se lepo dešavati ne samo na polju kulture nego i na polju dva grada. Da radimo, da se povezujemo, da jedni drugima omogućujemo da rastemo, da budemo bolji nego što jesmo – rekao je Radinko Krulanović.

Potpisnici sporazuma su istakli da saradnja neće podrazumevati samo gostovanja umetnika iz Nikšića u Čačku i obrnuto, već i realizaciju zajedničkih programa.

Potpisivanju su prisustvovali i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević, kao i Dražen Papić, predstavnik Kulturnog centra Novi Sad, grada koji je ove godine Evropska prestonica kulture, a informaciju o zaključenju sporazuma preneli su svi crnogorski mediji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNije tačno da zbog “bratskih odnosa sa Rusijom“ Srbija ima najnižu cenu gasa u Evropi
Sledeći članakKorona na izdisaju u Čačku i Moravičkom okrugu

3 KOMENTARA

    • Koliko znas toliko i govoris o svom i drugim gradovima. Stidi se. Puna podrska za kulturnu saradnju. Bravo i hvala u ime nas koji smo manjina, ali koji pratimo umetnost u svakoj formi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here