Potpisan ugovor za šest kuća u okviru projekta kojim su stambeno pitanje rešile 44 porodice iz Čačka

1
1525

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je potpisao ugovore sa vlasnicima kuća, koje će kroz projekat “Ne ostavljajući nikoga iza sebe“ biti rekonstruisane. Ugovore za rekonstrukciju kuća u vlasništvu danas je potpisalo šest naših sugrađana.

Kroz ovaj projekat ukupno je rekonstruisano 18 kupljenih kuća, a 14 kuća je kupljeno za korisnike i rekonstruisano.

Sa ovom segmentom se zaokružuje čitav projekat, kroz koji je Grad Čačak, a uz podršku Evropske unije, rešio stambeno pitanje za 44 porodice. Projekat je realizovan putem Programa podrške EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji koji implementira UNOPS (Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge). Krov nad glavom su, kroz ovaj projekat, dobile 44 porodice. Vrednost donacije je oko 1.400.000 dolara, dok je Grad Čačak učestvovao sa nešto više od 200.000 dolara. Na ovaj način dom su dobile žene žrtve nasilja, osobe sa invaliditetom, Romi ili deca koja izlaze iz sistema socijalnog starateljstva.

Kroz ovaj projekat, takođe, uručeni su ključevi za 12 porodica u zgradi, u naselju Obrež, višeporodičnoj zgradi, namenjenoj socijalno ugroženom stanovništvu, osobama sa invaliditetom, romskom stanovništvu, ženama žrtvama porodičnog nasilja i porodicama mladih bez roditeljskog staranja.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Čačka

Prethodni članakNobelova nagrada za književnost odlazi u Norvešku
Sledeći članakOvi delovi Čačka u petak ostaju četiri sata bez struje

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here